Društvo

Javni poziv: Program „Moja prva plata“ se nastavlja

foto: ilustracija
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

S obzirom da je interesovanje prošle godine bilo veliko, Nacionalna služba za zapošljavanje danas je saopštila da je raspisan Javni poziv za realizaciju programa „Moja prva plata“. Naglašeno je da će se program sprovesti kroz četiri faze.

,,Moja prva plata“ predstavlja odlična početak za mlade ljude koji do sada nisu imali radnog iskustva. Uredba kaže da će primljenim mladim ljudima sa srednjim obrazovanjem biti obezbeđena naknada od 22.000 dinara mesečno, a sa visokim obrazovanjem 26.000.

Prva faza programa već sutra ,,stupa na scenu“, a ukoliko ste baš Vi pravi kandidat, ugovor ćete potpisati najverovatnije krajem novembra ove godine.

  • Druga faza namenjena je nezaposlenima koji od 1. do 31. oktobra mogu da se prijave na sajtu OVDE.
  • U trećoj fazi poslodavci će odabirati prijavljene nezaposlene, i konačan izbor poslodavaca iz privatnog sektora biće obavljen 1. do 15. novembra, a konačan izbor poslodavaca iz javnog sektora od 16. do 30. novembra.
  • Četvrta faza je potpisivanje trojnog ugovora između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Planirano je da se u program uključi do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem. Bitno je napomenuti da se program realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Dodaj komentar