fbpx
Politika

Jaka Srbija: Zankov se ne bori za Zaječar već za svoju fotelju!!!

Povodom učestalih istupa u javnosti predsednika Skupštine grada Zaječara Stefana Zankova, u kojima optužuje predhodnog vršioca dužnosti predsednika gradskog parlamenta, narodnog poslanika i lidera Jake Srbije Sašu Mirkovića za finansijski kolaps u Zaječaru, Jaka Srbija upućuje sledeće:

S   A   O   P   Š   T   E   NJ   E

„U vreme kada je Srpska napredna stranka, tada na čelu sa Sašom Mirkovićem, prvi put postala nosilac vlasti u Zaječaru, nakon niza katastrofalnih izbornih rezultata dok ju je vodio upravo Stefan Zankov, Grad Zaječar je bio u dubiozi od cirka 2 milijarde dinara. Od tada, do momenta kada je Saša Mirković podneo ostavku na mesto predsednika skupštine, Zaječar se nije zadužio ni jedan jedini dinar. Za dve i po godine vraćeno je 250 miliona dinara kredita koje je podigla bivša vlast.

U istom periodu, u Zaječar je ušlo blizu 2 milijarde dinara investicija kroz infrastrukturu. Tadašnja gradska vlast uspela je da obezbedi besplatne vrtiće za zaječarske mališane, kao doprinos borbi protiv bele kuge, koja u Zaječaru definitivno postoji. Ukidanje ove odluke usledilo je odmah nakon što je Stefan Zankov preuzeo funkciju. Grad Zaječar je u navedenom periodu organizovao tri Gitarijade, sa preko pola miliona posetilaca, podižući ovaj događaj, koji je svojevrsni brend Zaječara, na jedan viši nivo. Time smo uspeli da ucrtamo Zaječar na mapu Evrope.

Pošto na izborima nikako nije mogao doći do bilo koje funkcije u Zaječaru, Stefan Zankov je iskoristio pritiske i maltretiranja odbornika da bi konačno prigrabio dugo željenu funkciju.

Saša Mirković je, na sednici skupštine, održanoj samo 20 dana pre podnošenja ostavke, svojim ličnim primerom pokazao đta misli o maltretiranju odbornika.

Odmah po preuzimanju dužnosti, Zankov je doneo odluku o ukidanju Javne ustanove Gitarijada, dovodeći zaječarsku Gitarijadu do ivice gašenja, nanevši ovim činom zaječarskoj Gitarijadi smrtni udarac, a gradu pričinio ogromnu, nemerljivu štetu, koja će se ogledati i u budućnosti.

Stefan Zankov je već prilikom prvog obraćanja javnosti nakon preuzimanja funkcije krenuo sa kukanjem i jadikovkama, obećavajući građanima transparentnost ali i najavom da se u narednom periodu ništa neće raditi!

Jalovi pokušaji Stefana Zankova da napadima na Sašu Mirkovića opravda sopstvenu nesposobnost, ali i nesposobnost svojih najbližih saradnika, od kojih pojedini nisu bili obavešteni da su dve i po godine obavljali funkcije i upravljali gradom, daje ovoj smešnoj kamarili neslućenu širinu nesposobnosti!

Pozivamo Stefana Zankova da se već jednom pogleda u ogledalo, kada to već nije učinio nakon nekoliko teških debakla na izborima, prizna da je nesposoban da vodi Zaječar i raspiše vanredne lokalne izbore. Garantujemo da će na njima zabeležiti gori rezultat i od predhodnih fijaska, jer zaječarci vrlo dobro znaju ko je i koliko vredi Stefan Zankov.

Ubeđeni smo da ni za Stefana Zankova, niti za ijednog funkcionera sadašnje vlasti u Zaječaru, ne bi glasali ni u najbližem komšiluku. Ako mislite suprotno, raspišite vanredne izbore pa ćemo videti šta će građani Zaječara na njima reći o vama.

Ovom prilikom pozivamo Stefana Zankova da odgovori na sledeća pitanja:

Kako to da je grad Zaječar, zatečen u tolikim dugovima 2013. godine, funkcionisao bez problema do sredine decembra 2015, kada je on preuzeo funkciju?
Gradonačelnik Ognjenović se i dalje nalazi na najvišem položaju u gradu što znači da niko nije pogrešio u odabiru kadra i da je Zankov zadovoljan izvršnim organima u gradu kao i većina odbornika, koja je za iste ljude glasala i u decembru i pre dve i po godine. Da li Zankov nije bio zadovoljan time što nije mogao da rukovodi sednicama Skupštine grada i odrzava red na istim sednicama, što je jedino zakonsko pravo predsednika skupštine?
Koliki deo „krivice“ otpada na većnike, odbornike, savetnike, pomoćnike, koji sada boluju od kolektivne amnezije, kada je poznato da su gotovo sve odluke u to vreme donošene jednoglasno?
Ako ćete ove godine, kako se hvalite, vratiti 100 miliona dinara kredita, koji su uzeti pre 2013. godine, šta zamerate onda što je vraćeno 250 miliona za dve i po godine, zar to nije isto 100 miliona po godini?
Koliku „krivicu“ za zaduživanje i finansijski kolaps grada pripisuje sebi, obzirom da je bio deo vlasti do 2008. godine, kada je grad enormno zadužen?

I na kraju, još jednom pozivamo Stefana Zankova da počne da se ponaša kao zrela i odgovorna osoba, sagleda svoju promašenu političku karijeru, prožetu nezasluženim funkcijama i katastrofalnim rezultatima na izborima da, ako nije sa svojim saradnicima sposoban da vodi Zaječar, podnesu ostavke i raspišu vanredne izbore.“

JAKA SRBIJA, informativna služba

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar