fbpx
PR tekstovi

Hrana na Himalajskoj ploči – Zanimljivo, zar ne?

Koliko puta dok šetamo gradom, poželimo da nismo ovde!?  Mnogo je razloga zašto treba otići, ali isto toliko, možda i više, razloga da ostanemo u gradu, gde smo se  rodili. To je nešto što je jače od nas, i prosto nas vuče da tu ostanemo… Tu su  naši preci rođeni, živeli, većina i umrla, red je i da mi nastavimo porodičnu tradiciju, i tu ostanemo..

Kao što smo zaključili, mnogo je i razloga da se ovaj grad konačno napusti. Krenemo trbuhom za kruhom, što neki kažu „preko bare“, ali sve verujemo, doćiće bolja vremena, promeniće se nešto, grad će opet povratiti stari duh, duh nekadašnjeg Zaječara, i ipak želja za ostajanjem pobeđuje…

Mnogi ljudi kažu, da su kafane i restorani duša grada. Kakvi su restorani, takav je i grad. Tako se osvrćemo na ponudu Zaječara, i ponovo dolazimo do rešenja od samog početka – Bolje da odemo odavde…

Verujem, da ste na stotine puta poželeli, da sednete negde sa prijateljima, popijete čašu kvalitetnog pića, pojedete nešto (da nije roštilj) ukusno, uvek ste dolazili do suženog izbora tipa: punjena ili dimljena vešalica, rebarca, ćevapčići, a ako ste bili dobre sreće, možda ima i pice ili lazanja….

Obrni okreni, ograničeni ste na uzak izbor hrane, koja se servira od restorana brze hrane, do „nazovi“ elitnih restorana, ako se tako mogu nazvati, u našem gradiću na Timoku.

Da li ste i vi poželeli da probate nešto novo? Nesto drugačije? Da li ste čuli da se hrana priprema i na Vulkanskom kamenu, kao i na pločama od Himalajske soli?

mia sorela 1

Ploče od Himalajske soli služi za zdrav način pripreme hrane, a istovremeno i za zabavu. Na Vulkanskom kamenu  sami pripremamo hranu i to na specifičnom crnom vulkanskom kamenu, specifičnom  po tome što po izlasku iz peći, može neko vreme zadržati temperaturu od 400 C, pa se hrana priprema na njegovoj ploči bez dodavanja ulja i masti. Osim što je reč o zdravoj  pripremi hrane, treba naglasiti da se na obrok čeka minimalno.

mia sorela 2

E to je nešto što bi svako želeo da proba. Već ako nemamo sredstava da putujemo po svetu, osetimo miris i ukus svetske kuhinje u Zaječaru.

mia sorela 3

Zamislite da u centru grada imamo restoran u kome možemo naručiti specijaltete iz Meksika, Kine, Engleske, Rusije, Italije, Francuske, Indije, Tunisa, Alžira, Austrije…..  Zvuči primamljivo zar ne?

mia sorela 4

Ne tako davno, na mestu gde je nekada bila picerija “ Krug „, otvoren je restoran internacionalne kuhinje „Mia Sorella“.

mia sorela 5

U predivnom ambijentu, sa ljubaznim osobljem, kuvarima  internacionalnog iskustva, osetićemo ono što smo oduvek  želeli, svetsko  u Zaječaru.

mia sorela 6

Uz fantastičnu internacionalnu kuhinju, možete probati i neko internacionalno piće, dok za vaše raspoloženje svakog vikenda tu je živa muzika. Restoran „Mia Sorella“, u samom centru, ali drugačiji od ostalih…..

mia sorela 7

Ovaj članak je sponzorisan! Sponzor objave je:

miaaaaaa

 

2 komentara

Dodaj komentar