Politika

GRADONAČELNIK NIČIĆ U VLADI SRBIJE: Razgovori o projektu Doma zdravlja u Kotlujevcu, rekonstrukciji OŠ „Hajduk Veljko“, ali i o…

zajecar.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima juče je u Vladi Srbije održao sastanak sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem.

Blagojević je iskazao želju za saradnjom i pružanjem pomoći gradu Zaječaru u onim oblastima koje pokriva Kancelarija.

Na radnom sastanku je bilo reči o idejnom projektu Doma zdravlja u Kotlujevcu, kako bi meštani ovog velikog zaječarskog naselja konačno imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Ideja je da se Dom zdravlja rekonstruiše i u sklopu projekta izgradi i Služba Hitne pomoći.

Ničić je sa Blagojevićem razgovarao i na temu projekta OŠ „Hajduk Veljko“ a koji se odnosi na energetsku efikasnost, rekonstrukciju krovne konstrukcije i fasade.

Blagojević je istakao da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima spremna da pomogne i da u sklopu škole može ući i rekonstrukcija i obnova Sportske hale u Kotlujevcu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je naglasio veliki značaj ovog sastanka, jer je on upravo pokazatelj podrške Vlade Srbije.

Razgovaralo se i rekonstrukciji Doma zdravlja u Zaječaru i dečijeg dispanzera koji je u jako lošem stanju, i koji je trenutno premešten, ali i o zaštiti od klizišta.

U sklopu kapitalnih investicija sa Blagojevićem se razgovaralo i o odmuljavanju Grliškog jezera i o projektu navodnjavanja Timočkog regiona.

-Gradu je sada potrebna podrška republičkih organa i kroz projkete sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Grad i javne ustanove mogu kvalitet života građana Zaječara podići na viši nivo, što i jeste osnovni cilj, rekao je Ničić.

izvor: zajecar.info

1 komentar

  • Tek dosao na vlast i vec obustavljena isplata plata u firmama na opstinskom budzetu, opet ista politika. Mozemo mi da glasamo za bilo koga isto ce nam biti kad oni sklope koaliciju. Ali ako je ovom narodu dobro onda je i meni.

Dodaj komentar