fbpx
Društvo

Građanski protest „Zaječar #1od5miliona“ – Budimo zaječarska naselja!

Drugi po redu građanski protest pod nazivom „Zaječar #1od5miliona“ u gradu na Timoku biće održan u petak, 25. januara sa početkom od 18 časova na Trgu Nikole Pašića. Nakon obraćanja građanima krenuće se u protestnu šetnju – navodi se u saopštenju koje su medijima dostavili organizatori.

Usled žestokih napada i optužbi gradonačelnika Boška Ničića na račun prosvetnih radnika, okupljenim građanima na Trgu Nikole Pašića obratiće se predstavnik prosvetara, jedan od profesora zaječarskih srednjih škola, dok će drugi govornik biti Dejan Perić, aktivista iz nevladinog sektora.

Nakon što smo prošlog petka probudili naselje „Dva brata“, ovog petka budimo naselje Kraljevica! – dodaju organizatori.

Sa prve protestne šetnje

Protestna šetnja će se kretati sledećim ulicama: Trg Nikole Pašića, Pana Đukića, Kursulina, Generala Gambete, Mije Stanimirovića, Kotorska, Sremska, naselje Kraljevica – košarkaško igralište.

Pozivamo građane da se obuku dobro i izađu u što većem broju, da utabamo staze slobode!

Vlast koristi svaku priliku da omalovaži proteste manipulišući sa brojem učesnika, zato je važno da se SVI šetnji priključimo na Trgu Nikole Pašića i zajedno izdržimo ovih 1700 metara do završne tačke. Miran protest, mirna šetnja, po lošem vremenu, to je najžešći odgovor na bahatost i zloupotrebe – navodi se u saopštenju.

Zaječar #1od5miliona

1 komentar

Dodaj komentar