fbpx
Društvo

FOTO DANA: KOMPLETNO OBNOVLJENO IGRALIŠTE U ZAJEČARSKOM NASELJU “AVNOJ”!

Zaječarsko naselje podno Kraljevice, poznatije kao “Avnoj” minulih dana sija drugačijim sjajem. Najmlađi žitelji najstarijeg naselja u gradu na Timoku napokon su dobili igralište kakvo zaslužuju.

I nakon što je u pomenutom naselju još juna 2014. godine izgrađena teretana na otvorenom, do danas je u obnovu mobilijara uloženo jako malo truda.

 

Nekoliko puta pred izbore aktivisti pojedinih stranaka farbali su ljuljaške i tobogane, sređivali tribine i zelene površine, ali zbog velikog broja mališana, kao i onih malo starijih koji koriste igralište, njegova obnova bila je više nego neophodna.

Kako je početak avgusta po već ustaljenom običaju u zaječarkom Avnoju rezervisan za turnir u basketu i malom fudbalu, ovogodišnji turnir sportisti, rekreativci, ali i publika dočekaće na obnovljenim terenima, čije je uređenje ušlo u završnu fazu.

” Radovi na ovom terenu obuhvatali su kompletnu izradu nove zaštitne ograde, kao i kompletno postavljanje novih tribina, uz postavljanje novih instalacija, ali i uređenje ulaza na sam teren.

Narednih dana biće ofarban i kompletan mobilijar” , izjavio je za “Zaječaronline” direktor Javno-komunalnog preduzeća “Timok održavanje” Vice Lalić.

Na terenu su tokom jučerašnjeg dana postavljeni i novi reflektori, tako da će bavljenje sportom rekreativcima biti dostupno i u večernjim satima. 

Sam teren je  iznova asfaltiran i iscrtan, a asfaltirane su i prilazne staze, tako da će ovogodišnji turnir u basketu i malom fudbalu “AVNOJ 2018” biti održan u do sada najboljim uslovima.

Ovaj tradicionalni 17. po redu Avnojski turnir okupiće ekipe pionira, kadeta i seniora u košarci, a sportske veštine u fudbalu, učesnici će pokazati poslednjih dana turnira.

Prema najavama organizatora pomenuti turnir startuje u ponedeljak, 6. avgusta i održavaće se svakog dana od 17 do 23 sata.

Pogledajte galeriju fotografija:

 

 

Dodaj komentar