Demokratska stranka je danas najenergičnije osudila deljenje novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja, u organizaciji Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zaječar.

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, naprednjaci su još jednom na najbesprizorniji način zloupotrebili u političke svrhe najmlađe.

Filantropija, solidarnost i humanost se ne iskazuje kroz dnevno-političko bavljenje, već svakodnevnim nastojanjem, trudom i naporom da se stvori društvo koje te vrednosti čuva, neguje i razvija kroz svestrani napredak ličnosti. Mališani nisu dekor, ne mogu biti ni sredstvo, ni način za prikupljanje političkih poena. Poboljšanje uslova njihovog života, obrazovanje i vaspitanje imperativ je društva u celini i svakog odgovornog pojedinca, nije i ne sme biti u agendi stranačke propagande – navodi se u saopštenju demokrata.

Da je bavljenje decom za članove gradskog odbora SNS u Zaječaru nešto više i dublje od stranačke promocije oni ne bi sa sobom vodili kamere i novinare, oni bi svakako prvo učinili kroz predloge i odluke nešto da život dece bude trajnije obezbeđen.

Demokratska stranka zahteva da se poštuju prava dece i da se onemogući političko i ideološko delovanje političara i stranaka među najmlađima.

1 KOMENTAR

  1. bitno je da deca dobiju paketice kad su vec uskracena od normalnih porodicnih uslova a pozivam sve koji prigovaraju da ucine isto podele paketice toj deci pa nek se slikaju ako hoce.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here