Politika

Dragana Rašić: Poštujemo zahteve građanskog protesta i napuštamo rad Skupštine grada (VIDEO)

Neposredno pred početak 22. sednice Skupštine grada Zaječara koja je tačno u 10 sati otpočela u Velikoj sali gradske uprave, odbornica i portparol Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar Dragana Rašić obavestila je javnost da će odbornici pomenutog Saveza napustiti skupštinsku salu i današnje zasedanje parlamenta.

Prema njenim rečima predstavnici Saveza za Srbiju pokazuju spremnost da i na ovaj način podrže građanske proteste „1 od 5 miliona“ koji se održavaju u preko 50 gradova Srbije, a i u Zaječaru već treću nedelju zaredom.

“ Mi danas nećemo učestvovati na sednici gradskog parlamenta, jer smo rešili da podržimo proteste širom Srbije kojih je u ovom momentu u preko 50 gradova, pa i u Zaječaru.

Kao građani ovoga grada imamo potrebu da pružimo snažnu podršku svima onima koji iskazuju svoje nezadovoljstvo vlašću Srpske napredne stranke, koja je u Zaječaru, ali i u gradovima širom Srbije donela nemaštinu i bedu sa jedne strane, ali i duboko podeljenost i lošu atmosferu s druge strane“, istakla je Rašić.

Ona je napomenula da kao predstavnici opozicije smatraju da ne bi trebalo da učestvuju u radu lokalnog parlamenta, jer on već dugo nije konstruktivan.

“ Mi smo nekim predlozima pokušavali da utičemo na rad i donošenje odluka u gradu, ali to za ovih godinu i po dana nismo uspeli.

Nismo uspeli čak ni da te tačke budu stavljene na razmatranje, već su u startu bile odbijene.

Zato smatramo da rad zaječarskog parlamenta nije konstruktivan, i zato bih sve ostale pripadnike opozicije pozvala da stanu na stranu naroda čiji je zahtev bio izlazak iz lokalnog parlamenta i da podrže tu njihovu inicijativu“, zaključila je Rašić.

Današnje skupštinsko zasedanje pored predstavnika Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar bojkotovalai su i dva samostalna odbornika.


Deo opozicije prisustvovao skupštinskom zasedanju

Za razliku od odbornika Saveza za Srbiju, troje odbornika Liberalno demokratske partije, dvoje odbornika Socijaldemokratske stranke i dva odbornika koja su nedavno napustila Demokratsku stranku, a koji čine odborničku grupu „Pobeda za naš grad“ prisustvovali su današnjem zasedanju.

Odbornici Miša Stanojlović i Zoran Andrejić nisu želeli da daju izjave vezano za zahteve upućene ka opoziciji sa građanskih protesta, dok je Nenad Ristović najavio konferenciju za medije u naredna 2-3 dana, na kojoj će se obratiti građanima Zaječara.

Boško Ničić: Drago mi je da je deo opozicije ostao u sali 

Tokom rasprave gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je da mu je drago što je deo opozicija ipak ostao u sali.

Drago mi je što može da se vodi rasprava o bitnim stvarima i to je uvek dobro – istakao je Ničić.

On je dodao da treba da se čuje i drugačije mišljenje od onog koje imaju oni koji čine većinu, ali to drugačije mišljenje mora da bude potkrepljeno argumentima, a ne da bude klasična demagogija.

1 komentar

Dodaj komentar