Društvo

Dotrajala ulična rasveta zamenjena samo u Vratarnici i Vrbici

FOTO: JKP "Timok održavanje" Zaječar

Vrbica, Selačka, Mali Izvor i Vratarnica su samo neka od seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada u kojima je sredinom marta najavljena zamena dotrajale ulične rasvete. Međutim, proteklih dana rasveta je zamenjena samo u Vrbici i Vratarnici, dok u preostala dva zaječarska sela nije obnavljana zbog radova koje su radnici „Elektrodistribucije“ morali da obave, navodi se u saopštenju JP „Timok održavanje“.

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u selima na području grada Zaječara, počeli su protekle nedelje, a radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ iz Zaječara uličnu rasvetu su najpre zamenili u Vrbici, a potom i u Vratarnici, gde sijalice nisu zamenjene više od 6 godina.

FOTO: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Prema rečima Vice Lalića, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“, planom i programom rada tog preduzeća, ove nedelje je bila predviđena zamene rasvete u Vrbici, Selačkoj, Vratarnici i Malom Izvoru, međutim, zbog radova koje je Elektrodistribucija morala da obavi u tim zaječarskim selima, rasveta je zamenjena samo u dva zaječarska sela.

„ Počeli smo sa zamenom ulične rasvete u zaječarskim selima u kojima „Timok održavanje“ prethodne godine taj posao nije uspeo da uradi.

Kompletna rasveta je ove nedelje zamenjena u Vrbici i Vratarnici.

Imali smo u planu da ove nedelje osim Vratarnice i Vrbice, završimo radove i u Selačkoj i Malom Izvoru, međutim zbog radova koje u tim selima izvodi Elektrodistribcija, bili smo onemogućeni da taj deo posla završimo“, istakao je lalić.

Prema njegovim rečima ulična rasveta u malom izvoru i Selačkoj biće zamenjena do kraja marta, a potom će radovi u preostalim selima biti raspoređeni po prioritetima.

FOTO: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

“ Javna razveta u zaječarskim selima je zapuštena i u jako lošem stanju.Prioriteti u narednom preiodu biće nam sela Lasovo, Lenovac, Leskovac i ostale seoske mesne zajednice u tom delu“, najavio je Lalić.

Osim ovih radova, radnici JKP „Timok održavanje“ rade i na uređenju zelenih površina u gradu, a polako se, prema rečima nadležnih u tom preduzeću, priprema i prolećna sadnja cveća.

Podsećamo, prošle godine je za sadnju cveća utrošeno je oko 4 miliona dinara, a ove godine javnom nabavkom predviđeno je da za nabavku sezonskog rasada bude izdvojeno oko 2.500.000 dinara, dok je za nabavku ruža predviđeno izdvajanje u visini do 100.000 dinara.

Hvala što nas pratite!

Dodaj komentar