fbpx

Dotrajala ulična rasveta zamenjena samo u Vratarnici i Vrbici

Preporuka:

Limun traženiji i znatno skuplji: Moguća nestašica u narednom periodu

Zbog činjenice da u kombinaciji sa sodom bikarbonom i toplom vodom limun možda može biti odličan saveznik u borbi...

U istočnoj Srbiji u samoizolaciji 1950 građana: Zaraženi i u Knjaževcu, Svrljigu i Kladovu

Prema podacima sajta covid19.data.gov.rs na dan 28. mart u Timočkoj krajini su registrovana 4 slučaja zaraženih korona virusom u...

„Kapija Bora“ na licitaciji, Rakita se pominje kao kupac

Grad Bor raspisao je Oglas za javno nadmetanje dela objekta "Kapija Bora" površine 1.808,90 m2 po početnom iznosu od...
- Reklama -

Vrbica, Selačka, Mali Izvor i Vratarnica su samo neka od seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada u kojima je sredinom marta najavljena zamena dotrajale ulične rasvete. Međutim, proteklih dana rasveta je zamenjena samo u Vrbici i Vratarnici, dok u preostala dva zaječarska sela nije obnavljana zbog radova koje su radnici „Elektrodistribucije“ morali da obave, navodi se u saopštenju JP „Timok održavanje“.

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u selima na području grada Zaječara, počeli su protekle nedelje, a radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ iz Zaječara uličnu rasvetu su najpre zamenili u Vrbici, a potom i u Vratarnici, gde sijalice nisu zamenjene više od 6 godina.

FOTO: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Prema rečima Vice Lalića, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“, planom i programom rada tog preduzeća, ove nedelje je bila predviđena zamene rasvete u Vrbici, Selačkoj, Vratarnici i Malom Izvoru, međutim, zbog radova koje je Elektrodistribucija morala da obavi u tim zaječarskim selima, rasveta je zamenjena samo u dva zaječarska sela.

„ Počeli smo sa zamenom ulične rasvete u zaječarskim selima u kojima „Timok održavanje“ prethodne godine taj posao nije uspeo da uradi.

Kompletna rasveta je ove nedelje zamenjena u Vrbici i Vratarnici.

Imali smo u planu da ove nedelje osim Vratarnice i Vrbice, završimo radove i u Selačkoj i Malom Izvoru, međutim zbog radova koje u tim selima izvodi Elektrodistribcija, bili smo onemogućeni da taj deo posla završimo“, istakao je lalić.

Prema njegovim rečima ulična rasveta u malom izvoru i Selačkoj biće zamenjena do kraja marta, a potom će radovi u preostalim selima biti raspoređeni po prioritetima.

FOTO: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

“ Javna razveta u zaječarskim selima je zapuštena i u jako lošem stanju.Prioriteti u narednom preiodu biće nam sela Lasovo, Lenovac, Leskovac i ostale seoske mesne zajednice u tom delu“, najavio je Lalić.

Osim ovih radova, radnici JKP „Timok održavanje“ rade i na uređenju zelenih površina u gradu, a polako se, prema rečima nadležnih u tom preduzeću, priprema i prolećna sadnja cveća.

Podsećamo, prošle godine je za sadnju cveća utrošeno je oko 4 miliona dinara, a ove godine javnom nabavkom predviđeno je da za nabavku sezonskog rasada bude izdvojeno oko 2.500.000 dinara, dok je za nabavku ruža predviđeno izdvajanje u visini do 100.000 dinara.

Hvala što nas pratite!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: