Izdvajamo Politika

DJB Zaječar optužuje Ničića i vlast SNS-a za enormne dugove Specijalne bolnice „Gamzigrad“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Enormna dugovanja Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad, su progresivno velikom brzinom rasla od trenutka kada je Boško Ničić došao na vlast i pristao da postane deo SNS sistema, koji je svuda isti i od svakoga čini pokornog slugu koji zarad lične koristi, laže, vara i obmanjuje narod – navodi se u saopštenju gradskog odbora Dosta je bilo – Zaječar.

Oni smatraju da će svaki sledeći Zaječarac koji pristane da zameni Boška Ničića u SNS sistemu, nastaviti istim putem, jer SNS sistem melje, a da je jedino do promene moguće doći tako što će se SNS sistem pobediti i uspostaviti sistem bez korupcije, zloupotreba i sa potpunom transprentnošću.

GrO „Dosta je bilo“ Zaječar obaveštava Zaječarce da je Specijalna bolnica, prema izveštaju Centralnog registra faktura Uprave za trezor dužna firmi „Nataly drogerija“ za sredstva za
održavanje higijene novčani iznos od 2.133.200,26 dinara, dok je prema istom izveštaju ova bolnica dužna firmi „STR Mihajlović“ za pripremu hrane i keteringa za pacijente
neverovatnih 15.970.658,50 dinara.

„Mesecima unazad svoje obaveze Specijalna bolnica ne izmiruje, neko bi rekao, „namerno prenaduvane iznose računa“. Na sve ove dugove, moramo da dodamo i činjenicu da angažovanim licima preko Omladinske zadruge nisu isplaćene tri poslednje plate“ – stoji u saopštenju.

Iz „Dosta je bilo“ podsećaju da ova bolnica ima dug za vodu od 3.498.758,15 dinara, za električnu energiju dug u iznosu od 18.732.566,84 dinara, da je ukupno dugovanje Specijalne bolnice za rehabilitaciju na kraju 2018. godine bilo 36.200.000,00 dinara a da će na kraju 2019. dugovi ove bolnice premašiti 60 miliona.

Dr Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju

Kako se dalje navodi u saopštenju, ova tendenciozna i maliciozna dugovanja su nastala za vreme Boška Ničića na čelu grada, većnika grada i direktora ove bolnice, dr. Radeta Kostića i upravnog odbora bolnice, na čijem čelu je, upravo supruga Boška Ničića.

„Dosta je bilo, vaše vreme korupcije, zloupotreba i uništavanja grada je na izmaku. Znajte da vas na kraju pljačkaškog puta čeka zasluženo institucionalno procesuiranje i adekvatna kazna. Svaki dinar koji ste oteli i strpali u džep, vratićete Zaječarcima“ – zaključuje se u saopštenju ovog pokreta.

6 komentara

  • gde se dohvate lopov i budala rezultat je isti…a rezultat je ovaj centar… znaci boško + rade kostić = propast zajecara

  • Tako se to desava kada ova specijalizovana medicinska ustanova ne postuje svog osnivaca u nema cak ni ugravirano ime Prim Dr Save Filipovica.

  • Da li je zena Boska Nicica lekar da bude na celu upravog odbora specijalizovane bolnice ? LOL

  • Vojkane ima jos tuzne istine – Rade Kostic je brisao ime osnivaca u Wikipedia stranici pa sam se obratio timu Wikipedia. Stavljao je svoje ime kao direktora I to u trenutku kada je bio V.D. direktora koga je Agencija za borbu protiv koruocije proglasila nepozeljnim. On je prvi komsija osnivaca, tu je dobio posao, penziju, zaposlio sinove I o trosku ove ustanove ih salje na specijalizaciju, majku dovodi u apartman na tromesecne oporavke i jos brise ime osnivaca. Suprugu osnivaca koja je vodila lanoratoriju nisu hteli da prihvate 3 meseca na oporavak kao sto to ima provilegiju zemljoradnica majka Radeta Kostica. Takodje je tokom nekoliko nedelja boravka dobila ogromnu modricu ispod vrata i to je bio slucaj za policiju jer takva velicina modrice I mesto govori o napadu ili ostavljanju Borke Filipovic da padne I Povredi se.

Dodaj komentar