Politika

DJB tribina u Zaječaru: Put ka Evropskoj uniji je put ka gubitku suvereniteta

Evropska unija podržava kontrolu medija u Srbiji, krađu izbora i celu naprednjačku partijsku državu, sve dok poslušno ispunjavaju zahteve delom Brisela, ali najviše Berlina. I zato se mi borimo protiv Evropske unije, ali ne i protiv Evrope, istakla je prilikom posete Zaječaru predsednica „Dosta je bilo“ Branka Stamenković. Ona je u društvu predsednika Programskog saveta DJB Saše Radulovića pokušala zaječarcima da objasni šta Srbija treba da uradi u vezi sa Kosovom i Metohijom,  kuda ide Evropska unija i gde je na tom putu Srbija i kakvu Srbiju želi DJB.

Objašnjavajući poziciju „Dosta je bilo“, predsednica Branka Stamenković istakla je da oni predstavljaju ideologiju zdravog razuma, da su pozicionirani na centru i da se oštro bore protiv partokratije, kao i pripajanja Srbije Evropskoj uniji.

Branka Stamenković, foto: Zaječar online

„EU podržava Vučića u svemu što radi u Srbiji. Srbija je deo Evrope. DJB samo smatra da je EU projekat otišao u pogrešnom pravcu i te da su nama, kao i ostatku Evrope, potrebne neke sasvim drugačije evropske integracije.

Mi smo deo Evrope geografski i kulturološki. Kada je reč o standardu, kada je reč o zdravstvu i školstvu, mi i dalje tražimo model unutar Evropskog kontinenta. Mešutim, problematično je to što su nas ubedili da je to jedino moguće ulaskom u Evropsku uniju, što nije tačno!

Evropa je mnogo širi koncept od Evropske unije i imate u Evropi države koje uopšte nisu u Evropskoj uniji, a ništa im ne fali, kao što su Norveška, Švajcarska i Islanda. Oni sa Evropskom unijom imaju određeni ugovor, ali je ta saradnja bazirana isključivo na ekonomskoj osnovi. Oni su zadržali svoje valute, i ne dozvoljavaju mešanje u njihovu unutrašnju ekonomsku politiku.

EU je dobra za Nemačku, jer je onaj ekonomski jaka, ali za sve manje zemlje to je strašno ograničavajuće, to znači gubitak suvereniteta i danemate uopšte slobodu“, istakla je Stamenković.

Prema njenim rečima Srbija treba da sa svim zemljama Evrope, pa i sa Evropskom unijom uspostavi saradnju na nekim ekonomskim i kulturnim osonovama., ali ne i da potpadne pod njenu kontrolu gde bi je Eu praktično ucenjivala.

Saša Radulović, foto: Zaječar online

Po pitanju Kosova i Metohije Saša Radulović je istakao da Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka vode propagandnu politiku.

„Rezoluciju 1244 Predsednik Srbije danas naziva „zamrznutim konfliktom“ i kaže da bi bio katastrofalan za Srbiju. Zašto? Takav konflikt govori o stanju gde se pitanje KiM mora rešavati što pre. A ne mora, i ne treba.

Jer je Rezolucija 1244 upravo jedino prihvatljivo rešenje koje KiM vidi kao sastavni deo Srbije. A sintagmu „zamrznuti konflikt“ koristi samo Berlin i oni koji slušaju Berlin.“, istakao je Radulović.

DJB ne veruje da će oni koji su u prošlosti zloupotrebljavali javne resurse, ukoliko ponovo dođu na vlast, dobrovoljno odustati od takvog ponašanjaveć smatraju da u državi neko mora imati ulogu kontrolora koji će se postarati da se budžetski novac građana troši isključivo u javnom, a ne u partijskom i ličnom interesu. Upravo na toj poziciji oni vide ljude iz svojih redova, zaključeno je na skupu.

1 komentar

  • Ovo je DJB po meri Vučića , napustili ga svi poslanici , ostao samo njegov ministar i fikus od predsednice !!!

Dodaj komentar