fbpx

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije posetio Grad Zaječar

Preporuka:

Kolekciju zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac mogu razgledati i Zaječarci

Izložba "Kolekcija zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac iz XIX i prve polovine XX veka" biće priređena u Galeriji...

Topla zima se nastavlja: Evo da li će uskoro pasti sneg…

Toplija zima definitivno se nastavlja i u novoj 2020, a prema prognozama meteorologa, snega neće biti do sredine februara. Na...

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama...
- Reklama -
Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sa saradnicima juče je boravio u Zaječaru. Štefanek se prvo sastao sa predsednicima sporskih saveza iz Timočke krajine, a zatim ga je primio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Zaječar je među prvim gradovima koji uspostavlja saradnju sa novim rukovodstvom Sportskog saveza Srbije sa Davorom Štefanekom na čelu. Na prijemu u kabinetu gradonačelnika Zaječara najviše je bilo reči o primeni novog Zakona o sportu i novom načinu finansiranja sporta koji je u mnogim lokalnim samoupravama izazvao probleme. Štefanek poručuje da je potrebno vreme da se sve usaglasi:

„Mislim da je Zakon o sportu dobro napisan i treba svi gradovi prvenstveno da se pridržavaju tog Zakona i svaki grad u Srbiji treba da ima svoj sportski savez i zaosta sportski savez je krov svih klubova u tom gradu tako da mislim da smo ka dobrom putu da rešimo te probleme“, rekao je Davor Štefanek.

Grad Zaječar je ove godine iz budžeta opredelio oko 70 miliona dinara za finansiranje sporta. To je veliki novac, a gradonačelnik se zalaže da se novac ne rasipa….

„Nego da se stimuliše bazični sport, sport gde deca stiču naviku bavljenja sportom, to je školski sport i vrhunske rezultate. Sve između… to što neko misli da je ovaj grad dovoljno bogat da finansira u jednom sportu nekoliko klubova i što misle da je to demokratija i transparentnost, to nije to. To je bukvalno rasipanje para i tu smo našli potpuno zajednički jezik. Tako da će Sportski savez Zaječara uraditi za narednu godinu posebnu strategiju, posebno rangiranje i znaće se šta je ono što može iz budžeta grada Zaječara, a šta je ono što neko može privatno da napravi sportsko društvo i sportski klub ali grad nije dužan to da finansira“, rekao je Boško Ničić.

Povodom posete predsednika Sportskog saveza Srbije Zaječaru u Gradskoj upravi održana je i prezentacija sportskih kampova za trenere klubova iz Zaječara i Timočke krajine, a zatim je za predstavnike klubova i saveza iz regiona, autor Zakona o sportu profesor doktor Nenad Đurđević, održao prezentaciju popunjavanja aplikacionih formulara.

Izvor: ZA MEDIA

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: