Društvo

Božićni uspon na Rtanj

Božićni uspon na Rtanj biće orgnizovan u subotu, 11. januara. Ovu akciju Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara organizuje po 37 put.

Okupljanje učesnika je u jutarnjim satima kod motela „Balašević“ a uspon ka vrhu, prema rečima organizatora, odvijaće se u dva pravca: južnom i severnom stranom planine.

Akcija počinje u 8 sati i 30 minuta, a planiranmi izlazak na vrh Rtnja je oko 13 sati.

„Za uspon severnom stranom polazna tačka je kod kamenoloma „Unimer“, a ukupna dužina staze je 15 kilometara. Uspon traje oko 4,5 sata, a visinska razlika je 1200 metara. Na uspon južnom stranom kreće se iz naselja Rtanj, a ukupna dužina staze je 14,5 kilometara. Uspon traje oko 3,5 sata, a visinska razlika je 1000 metara“.

Akcija počinje u 8 sati i 30 minuta, a planiranmi izlazak na vrh Rtnja je oko 13 sati.

1 komentar

  • Da 13 I Po godina sredinom januara popela Sam se na vrh Rtnja u grupi koju je predvodio Moj razredni staresina, profesor fizickog obrazovanja, Icic u skoli danas nazvanoj Desanka Maksimovic. NE mogu da opisem sav izazov I javicu prirodne, jake vetrove na vrhu Rtnja I osecaj snage da 4 sata pesacimo I to od decijeg odmaralista do vrha I natrag. Svima srecno !

Dodaj komentar