Društvo

Besplatna sterilizacija pasa i mačaka u Zaječaru

Iz Udruženja za zaštitu životinja “Beta” u Zaječaru obaveštavaju sve vlasnike pasa i mačaka, da ovih dana mogu da obave besplatnu sterilizaciju svojih ljubimaca.

Takođe, stanovnici Zaječara i okolnih sela, mogu da prijave i ulične životinje kojima je sterilizacija neophodna. Besplatna sterilizacija se obavlja u veterinarskoj stanici “Videnović” u Zaječaru.

Sterilizacija mačaka; FOTO: facebook.com/Udruženje Beta Zaječar

Iz “Bete” poručuju da akcija traje dok imaju finansijskih sredstava. Sredstva za besplatnu sterilizaciju obezbedila je nemačka Organizacija za zaštitu životinja i prirode “ETN”. Od početka godine, sterilisano je ukupno 315 životinja, od toga 180 mačaka i 135 pasa, navode u “Beti”.

Svi građani mogu anonimno da prijave neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca, koji izbacuju na ulicu štence i mačiće, kako bi ih iz Udruženja “Beta” kontaktirali i predložili im besplatnu sterilizaciju ljubimaca.

Za prijave za besplatnu sterilizaciju i za anonimne prijave, građani mogu da se jave na broj telefona: 069/451-2382 ili na fejsbuk stranici Udruženja “Beta” Zaječar.

Dodaj komentar