fbpx
Politika

„BAZENU, ZATVORI SE“: Nad zaječarskim bazenom ponovo postavljaju BALON HALU (FOTO)

Krajem marta 2012. godine olimpijski bazen na Kraljevici prvi put je pokriven BALON HALOM, a pomenuto „otkrovenje“ svečano je otvorila i tadašnja potpredsednica Vlade Srbije i v.d. ministarka za omladinu i sport Verica Kalanović u pratnji tadašnjeg i sadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića.

Prema tadašnjem izveštavanju brojnih medija ova investicija Zaječarce je koštala 600.000 evra sa kompletnom opremom.

Podsećanja radi, pokriveni bazen u Zaječaru je, prema osnovnom ugovoru koji je potpisan 2012. godine sa MPP „Jedinstvo“ iz Sevojna i D.O.O. „Artech“ iz Beograda, trebalo da košta oko 59 miliona dinara, ali je zbog dodatnih radova koštao desetak miliona više.

Ni to nije bila konačna cena jer „Jedinstvu“ nisu u potpunosti plaćeni izvedeni radovi, pa je račun tadašnje Ustanove za sport blokiran.

Tako je, prema pisanju ISTINOMERA u to vreme pokrivanje bazena balonom bez metalne konstrukcije zbog sudskih troškova i kamata bilo skuplje za još nekoliko miliona dinara, a zbog velike rupe u budžetu grada Zaječara on od završetka letnje sezone nakon otvaranja 2012. godine praktično nije ni korišćen, jer nije bilo para za kupovinu gasa za grejanje!!!

Tako su te zime Zaječarci, umesto zatvorenog bazena, imali ledenu balon halu na Kraljevici.

5 godina kasnije ideja o natkrivanju bazena ponovo se javlja, samo što će prema rečima gradonačelnika Ničića sadašnje natkrivanje građane Zaječara minimalno koštati.

„Dok se ne završi zatvoreni bazen bazen u kotlujevcu biće ponovo pokriven balkanom olimpijski bazen na Kraljevici“

To radimo kako bi u toku zime naša dece i naši građani imali mogućnost da se kupaju i koriste zatvoreni bazen.

Za decu i učenike korišćenje bazena biće subvencionisano od strane grada, pa će oni moći da se kupaju po pristupačnim cenama“, napomenuo je Ničić.

Na pitanje novinara portala „Zaječar online“  da li je tačan podatak da je nakon inspekcijske kontrole 2013. godine ustanovljeno da je balon hala iznad bazena bila neadekvatna, jer nije imala metalnu konstrukciju, pa je kao NEBEZBEDNA ubrzo po postavljanju i skinuta, gradonačelnik je odgovorio:

“ To apsolutno nije tačno!

Kao što nije bilo tačno ni da je pijaca bila bez upotrebne dozvole i nebezbedna za korišćenje.

Na kraju je fakultet u Nišu i Beogradu uradio studiju i dokazao da su pijaca i javna garaža bezbedne i sagrađene po svim standardima.

Sada samo na balon hali na bazenu izvršili minimalne potrebne sanacije, jer nije korišćena četiri ili pet godina.

Ali nisu to bili veliki zahvati. Koliko znam neophodna je i sanacija opreme za grejanje vode i postrojenja, ali verujem da će bazen proraditi najkasnije za mesec dana“, najavio je Ničić.

Najavljivao je Ničić mnogo toga u proteklih meseci.

Još početkom oktobra i to da će javna garaža na pijaci biti otvorena za 15 dana… pa nije.

Da će ovogodišnja letnja sezona na bazenu biti najbolja do sada… pa nije.

To nam je u razgovoru potvrdio i direktor JP „Timok održavanje“ Vice Lalić.

“ Letnja sezona na bazenu ove godine bila jue slabija nego prethodnih sezona.

Jun i jul bili su meseci sa velikim brojem padavina, tako da sam ja lično nezadovoljan prihodima koje smo ostvarili ove godine tokom letnje sezone“, istakao je Lalić.

Da će pijaca biti EVROPSKA… pa nije.

Da će Zaječar dobiti Muzej rokenrola, karting stazu, parking za šlepere, poligon, dolazak brojnih investitora…

Najavljivao je mnogo, ali se malo toga obistinilo!

1 komentar

Dodaj komentar