Trećeg dana dečjeg Međunarodnog pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ najmlađi Zaječarci gledali su “Ružno pače” Kruševačkog pozorišta. Jednu od najpoznatijih bajki Hansa Kristijana Andersena, u kojoj ružno pače izrasta u prekrasnog labuda, reditelj Zoran Lozančić pretvorio je u pozorišnu čaroliju, uz pomoć lutaka i glumaca.Mališani su je gledali bez daha i uživali do poslednjeg minuta.

U ponedeljak 14. maja će na 9. Međunarodnom dečijem pozorišnom festivalu biti izvedena predstava “Damojed” Niškog lutkarskog pozorišta. U pitanju je dečija drama u stihu o zmaju koji je vegeterijanac.

Pokušavajući da ispuni očekivanja zmajske familije otima jednu damu da bi od nje napravio sladoled i poslužio ga na velikom zmajskom slavlju.

Zmaj nailazi na razne peripetije, da bi na kraju shvatio da su ljubav, plemenitost i dobrota prave životne vrednosti i da zmaj može biti pravi zmaj, čak i onda kada je dobar.

Početak predstave je u 18 časova, a cena karte je 250 dinara.

U okviru pratećeg programa dečjeg pozorišnog festivala od 19 časova predviđena je promocija knjige Gordane Vlaisavljević “Šišanje jednog lava”.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here