Kultura

,,Zoranovi dani” i Festival malih pozorišnih formi i ove godine u Zaječaru

Foto: Zaječar Online
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U zaječarskom pozorištu održana je konferencija za medije koja se ovog puta bazirala na programu ,,Dana Zorana Radmilovića“ i Festivala malih pozorišnih formi. Direktor Vladimir Đuričić je sa posebnim zadovoljstvom otkrio na koji način su osmišljenje ovogodišnje manifestacije.

U Zaječaru će od 16. do 23. oktobra biti održani 30. „Dani Zorana Radmilovića“, a od 11. do 14. oktobra i 4. Festival malih pozorišnih formi. Kako saznajemo, najpre će 15. oktobra biti održan program, kojim će biti priređeno pretfestivalsko veče, a potom će biti prikazan dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“.

Kako navodi Đorđević, tokom osam festivalskih večeri „Zoranovih dana“ biće odigrane predstave iz Srbije i regiona.

Festival će 16. oktobra otvoriti premijera predstave zaječarskog teatra „Emilija Galot“ Efraima Gotholda Lesinga u režiji Tare Manić.

Iz Radmilovićevog Ateljea 212 stiže predstava „Ova će biti ista“ koju je režirao Ivan Vuković, a predstava „Ana Karenjina“ koju je po tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Irfan Mensur, takođe će biti bravi biser ove manifestacije.

Ukoliko sve bude u redu sa epidemiološkom situacijom i zdravljem glumaca, iz Hrvatske dolazi zajednička predstava Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku – „Gospodjica Julija“ Augusta Strindberga u režiji Aide Bukvić.

Zaječarska publika će imati priliku i da odgleda predstavu „Tre sorele“, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Milan Karadžić kao i komad „Jugoslavija moja otadžbina“, koju je režirao Marko Misirača.

Novosađani će predstaviti komad „Ko je ubio Dženis Džoplin“, za koji je tekst pisala Tijana Grumić, a režirala Sonja Petrović.

Poslednjeg dana ove manifestacije, u čast nagrađenih, izvešće se premijera predstave „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Foto: Zaječar Online

Festival malih pozorišnih formi, prvi put će biti organizovan odvojeno, jer je sala Centra za kulturu u Kotlujevcu, gde se obavlja vakcinacija protiv korone, očigledno zauzeta.

Program Festivala malih pozorišnih formi krasiće najbolje monodrame koje su osvojile nagrade na nekom od pozorišnih festivala:

11.oktobar – ZEMLJA VUKOVA, Velika scena od 20.00h

12.oktobar – ČAJ SA KUBLAJ KANOM, Velika scena od 18.00h
ŽIVOJIN MIŠIĆ, Velika scena od 20.00h

13.oktobar – POSLEDNJA ŠANSA, Velika scena od 18.00h
NINA Velika scena 20.00h

14.oktobar – SLUČAJ GOSPODINA KOSTIĆA, Velika scena od 20.00h

Ulaz će biti omogućen samo građanima koji su primili najmanje dve doze vakcine, imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR (Ag) test koji nije stariji od 48 sati.

Dodaj komentar