Društvo

Zbog niske temperature i otežanog saobraćaja nema nastave u školama u Salašu i Malom Jasenovcu

foto: radiomagnum.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Svi putevi na teritoriji Grada Zaječara su prohodni, ali se saobraćaj na pojedinim deonicama odvija otežano.

Ovog utorka u Timočkoj krajini nema padavina, osim na Babinom zubu, gde provejava slab sneg.
Vetar promenljive jačine mestimično i povremeno pravi manje nanose na putevima od 0,2-0,3 metara, naročito u višim predelima.

Kolovozi prvog prioritrta su vlažni, mokri a mestimično ima ugaženog i zaostalog snega 1-2 cm. Na kolovozima drugog prioriteta mestimično ima ugaženog snega do 5 cm, dok na putevima trećeg prioriteta zaostalog snega ima do 7 cm. Na putevima u Timočkoj krajini nema magle i vidljivost je normalna, ali je moguće stvaranje poledice, usled veoma niskih temperatura. Povremeni sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima, a najviše ih je na Djerdspskoj magistrali.

Zbog jakog vetra koji je duvao tokom noći, u salaškom i podtupižničkom kraju, kao i na platou između Šipikova, Malog i Velikog Jasenovca, na pojedinim mestima ima nanosa snega od 30 do 50 cm. Ekipe Zimske službe za održavanje puteva su na terenu i rade na proširenju putnih pravaca i raščišćavanju snežnih nanosa.

Zbog izrazito niske temperature i otežanog saobraćaja, u dogovoru sa Školskom upravom, danas i sutra neće biti nastave u osnovnim školama u Salašu i u Malom Jasenovcu.

Prema podacima RHMZ, temperatura u Zaječaru noćas je bila -15 stepeni. Prema merenjima u 12 sati temperatura u Zaječaru je -1 stepen.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar