Društvo Izdvajamo

Zaposleni u PU Zaječar pokazali svoju humanost (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

U prostorijama zaječarskog Crvenog krsta, organizovana je Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovom prilikom, prikupljeno je 26 jedinica ove dragocene tečnosti.

Podršku za sprovođenje Vidivdanske akcije dali su Nezavisni sindikat policije i Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Zaječar. Stručnu realizaciju akcije sproveli su Zavod za trensfuziju krvi iz Niša, pod okriljem Crvenog krsta u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Zaposleni u Policijskoj upravi Zaječar, uvek se rado odazivaju ovakvim akcijama, jer znaju koliko je u letnjim mesecima krv neophodna da nekome spasi život, kaže Igor Stojadinović, predsednik KC Zaječar – Nezavisnog sindikata policije.

„Ovo je prva akcija ove godine koju organizuje Nezavisni sindikat policije, u saradnji sa Udruženjem ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Zaječar. Zbog vanredne situacije, po našoj ustaljenoj dinamici, bili smo sprečeni da već početkom godine organizujemo još ovakvih akcija. Shodno rasporedu, trudićemo se da barem još dve akcije do kraja godine sprovedemo. Ova akcija ima neku specifičnost, jer je vezujemo za Vidovdan, za srpski indetitet, tako da nam je ovo jedna od dražih akcija“, istakao je Stojadinović.

Igor Stojadinović, predsednik KC Zaječar – Nezavisnog sindikata policije: FOTO: zajecaronline.com

U toku juna meseca, zaječarski Crveni krst prikupio je preko 160 jedinica krvi, što je više u odnosu na prošle akcije koje su realizovane prethodnih godina u istom periodu, poručio je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar.

„Uvek je veliki odaziv na ovakvim akcijama, jer nečija krv može nekom da spasi život. Uspeli smo i pored težih okolnosti zbog vanrednih mera da organizujemo ovakvu akciju. Mi smo i u vanrednom stanju organizovali redovno akcije. U junu je prikupljeno preko 160 jedinica krvi, što je iznad proseka za mesec jun. Tokom letnjih meseci nastavljamo sa akcijama, svake srede, a biće i dodatnih akcija dobrovoljnog davanja krvi“, rekao je Marković.

Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane 30. juna, u hotelu „Srbija Tis“ i 1. jula u prostorijama zaječarskog Crvenog krsta.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar