fbpx
Društvo

ZAokret019: Radnici JKP “Timok održavanja” paljenjem biljnih ostataka na Kraljevici rizikuju izazivanje požara

ZAokret019 je danas 28.oktobra 2020. godine komunalnoj inspekciji grada Zaječara podneo predlog za sprovođenje inspekcijskog nadzora, povodom nedozvoljenog paljenja biljnih ostataka 27.10. 2020.godine u park – šumi „Kraljevica“ i mogućeg izazivanja opšte opasnosti od strane radnika JKP „Timok – održavanja“ koji su zatečeni i fotografisani na lokaciji skijalište oko vatre koja je gorela.

“ZAokret019 zahteva da nadležni inspekcijski organ utvrdi da li je radnicima naloženo da izvrše paljenje biljnih ostataka, na za to zabranjenoj lokaciji, da li je radni nalog postojao kao i to ko je izdao radni nalog. Ukoliko je nalog postojao zahtevamo da komunalna inspekcija u skladu sa svojim ovlašćenjima zatraži pokretanje prekršajnog postupka protiv JKP „Timok – održavanja“ i vd direktora Ljubiše Trifunovića zbog kršenja Zakona o zaštiti od požara. Smatramo da zakon mora da važi za sve i da svako mora da odgovara za svoje postupke. Ako nije, tražimo od Policijske uprave Zaječar da pronađe počinioca i ispita zašto požar nije od strane JKP „Timok održavanje“ odmah prijavljen vatrogasnoj službi a posebno policijskoj upravi kako bi se utvrdio identitet piromana sa Kraljevice”, napominju iz Zaokreta019.

“Neodgovornim ponašanjem, rukovodeći kadar JKP „Timok održavanja“ nastavlja sa svojim nedomaćinskim ponašanjem, sa kršenjem Zakona i sa zloupotrebom javnih ovlašćenja. Kraljevica je javno dobro, a JKP je u obavezi da gazdujući šumom postupa u skladu sa Zakonom”, kažu iz saveza ZAoktret019.

“ZAokret019 se bori protiv neodgovornih političara i njihovih direktora u javnim preduzećima i ustanovama, koji ispred javnog stavljaju svoj lični interes i koji „gazduju“ našim novcem usmeravajući ga u gomile propalih projekata među kojima su i sumnjivi projekti koji uružavaju Kraljevicu . Pozivamo sve da nam se pridruže , da svaku nepravilnost i zloupotrebu iznesemo javno, da širimo istinu i borimo se za naš grad jer on pripada svima nama, bez obzira na sve naše prirodne razlike. Na jednoj smo strani svi mi, na drugoj oni koji koji nas godinama obmanjuju i potkradaju”, stoji u sapštenju.

1 komentar

Dodaj komentar