Društvo

Zaječarski mališani u kostimima „Dece sveta“ (FOTO + VIDEO)

Kako bi što bolje naučili i prihvatili različitost, mališani iz Predškolske ustanove „Đulići“ obukli su kostime različitih nacionalnosti i postali „Deca sveta“ na „Zaječarskom karnevalu“.

Oni su za svoj defile pripremili kostime na temu „Deca sveta“. Cilj ove akcije je upoznavanje različitosti, odnosno poštovanje i prihvatanje onih koji su drugačiji, istakla je Anita Bogdanović, vaspitač u vrtiću „Đurđevak“, PU „Đulići“, u Zaječaru.

„Radili smo teme različitosti i prihvatanja različitosti, deca već imaju predstavu o tome šta znači biti različit od drugih. Njima je uvek interesantno, a posebno su im interesantne aktivnosti kostimiranja i oni su uživali u ovom defileu“, kaže Bogdanović.

Defile zaječarskih mališana u kostimima „Dece sveta“ deo je projekta koji se radi od septembra u PU „Đulići“ pod nazivom „Vrtić kao sigurno i podsticajno okruženje za učenje i razvoj“. Projekat se realizuje se u saradnji sa Unicefom i CIP-om.

„U projekat je uključeno 13 grupa PU „Đulići“, a u defileu su učestvovale dve starije grupe iz vrtića „Đurđevak“. U narednom periodu biće aktivnosti kojima će biti obuhvaćene sve vaspitne grupe, koje su u projektu“, rekla je Bogdanović.

Defile mališana bio je deo „Zaječarskog karnevala“, koji je realizovan u saradnji sa predsedništvom Đačkog parlamenta Tehničke škole u Zaječaru.

Kako je izgledao defile zaječarskih mališana, pogledajte u galeriji fotografija i video prilogu:

 

Dodaj komentar