Društvo

„Zaječarski karneval“ 18. i 19. maja

FOTO: facebook.com

„Ne čekaj promenu, budi promena“ naziv je projekta članova predsedništva Đačkog parlamenta Tehničke škole u Zaječaru, koji će ovog vikenda realizovati program „Zaječarski karneval“.

U subotu 18. maja 2019. biće održano takmičenje „Prati mapu i pronađi blago“. Učestvovaće đaci osnovnih i srednjih škola. Kroz traganje i zagonetke, učesnci će moći na zabavan način bolje da upoznaju istoriju Zaječara. Početak je u 10 sati, a takmičari će krenuti iz Omladinskog centra. Istog dana, od 19.30 sati, na platou ispred Tehničke škole, biće projektovan prvi film na otvorenom u Zaječaru. Radi se o filmu „Pored mene“, režisera Stevana Filipovića.

U nedelju 19. maja, u centru Zaječara od 17 sati biće izložene fotografije prethodno raspisanog konkursa na temu „Sloboda“. Takođe, biće dodeljene nagrade za najbolje fotografije. Događaj će uveličati gradski hor i deca iz vrtića „Đulići“ koji će prirediti karneval i otpevati njihove omiljene pesmice. Od 17 do 20 sati, 19. maja, biće postavljeni stolovi za stoni tenis u centru grada, gde će se gosti međusobno revanširati i ukazati značaj ovoj vrsti sporta.

Projekat pod nazivom „Ne čekaj promenu, budi promena“, odobren je od strane „Zimana“ i finansira se od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju preko Zaječarske inicijative. Realizuju ga članovi predsedništva Đačkog parlamenta Tehničke škole u Zaječaru: Marija Čokojević, Matija Veljković i Nikola Banković.

Dodaj komentar