fbpx

Zaječarska Gimnazija osvojila drugo mesto na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Preporuka:

Narodna stranka Zaječar: Ne kažnjavajte one koji nam uče decu

Zbog duga grada prema srednjim i osnovnim školama za komunalne, račune ali i troškove prevoza zaposlenih, računi nekoliko škola...

Dan osoba sa invaliditetom obeležen i u Zaječaru

Članovi Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru obeležili su 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom...

Predstava „Petra“ oduševila beogradsku publiku

Na novoj sceni „ Zvezdara teatra“ sinoć je odigrana beogradska premijera predstave „Petra“ po tekstu i u režiji Irfana...
- Reklama -

Na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, zaječarska Gimnazija osvojila je drugo mesto. Gimnazija iz Zaječara predstavila je svoje dve aktivnosti: „Let’s face IT“ i „Potraga za blagom: GimZa Kod“.

Zaječarska Gimnazija, pored čeka od 10 hiljada dinara, obezbedila je i učešće na međunarodnoj konferenciji u Belgiji o socijalnom uključivanju i osnaživanju mladih sa hendikepom u društvo.

FOTO: privatna arhiva

Prva nagrada od 20 hiljada dinara, kao i učešće na međunarodnoj konferenciji o mentorstvu mladih u Firenci, osvojila je Tehnička škola iz Požege, a još tri škole su dobile su nagrade i priznanja, u vidu finansijsku podrške ili mogućnosti studijskog putovanja.

„Let’s face IT“ i „Potraga za blagom: GimZa Kod“

„Jedna od aktivnosti sa kojom smo se predstavili je „Let’s face IT“. Ova aktivnost se bavi razbijanjem predubeđenja učenika o IT sektoru i poslovima u njemu. U saradnji Sa TOC-em organizovali posetu naših učenika programerima koji rade u Prostoru za Pomak u Zaječaru.

Druga aktivnost, na koju smo izuzetno ponosni, je Potraga za blagom: GimZa Kod. Ovde stavljamo pred učenike listu zadataka, vezanh za karijerno vođenje, ili veštine 21. veka. Oni ih rešavaju u određenom vremenskom roku. Tako imamo jednu vrstu takmičenja, poput onih potraga za blagom koje tradicionalno održavaju na univerzitetima“, istakao je Mladen Šljivović, profesor u zaječarskoj Gimnaziji.

Šljivović je dodao da su sa gimnazijalcima realizovali i druge aktivnosti, poput formiranja Kluba društvenih igara, rad sa letelicom dron, formiran je i Informaticki klub, kao i standardna aktivnsot „Tvoj predmet meni znači“.

Sedamnaest škola različitih obrazovnih profila – medicinske, tehničke, poljoprivredne škole i gimnazije izložile su aktivnosti svojih učenika na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje. Sajam je održan krajem maja ove godine, u Privrednoj komori Srbije.

FOTO: bos.rs

Sajam je imao za cilj da okupi srednjoškolske timove nastavnika i stručnih saradnika. Na sajmu su se našli svi oni koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika. Takođe, sajam je okupio i druge zainteresovane predstavnike iz srednjih škola i drugih institucija i organizacija, kako bi međusobno razmenili iskustva i time unapredili svoj rad u ovoj oblasti.

Sajam je organizovala Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privrednom komorom Srbije, a uz finansijsku podršku Solidar Suisse – Kancelarije u Srbiji.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Nova knjiga Ivana Potića „Kadrovi, valeri, foneme“ izašla iz štampe

Iz štampe je izašla nova knjiga zaječarskog pisca Ivana Potića pod nazivom "Kadrovi, valeri, foneme". Ova knjiga sadrži stručne tekstove o filmu, likovnoj umetnosti,...

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: