fbpx

Zaječarska Gimnazija osvojila drugo mesto na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Preporuka:

Danas slavimo Vasilijevdan

Srpska pravoslavna crkva na današnji dan proslavlja Vasilijevdan-Mali Božić, kao i Srpsku Novu godinu. Pored Srpske Nove godine, 14. januar...

Kolekciju zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac mogu razgledati i Zaječarci

Izložba "Kolekcija zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac iz XIX i prve polovine XX veka" biće priređena u Galeriji...

Dnevni horoskop za ČETVRTAK – 16. januar 2020. godine

Jedan lep sekstil Venere i Urana ovog četvrtka nam donosi obilje uzbudljivih mogućnosti. Vreme je da prodrmate monotoniju i...
- Reklama -

Na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, zaječarska Gimnazija osvojila je drugo mesto. Gimnazija iz Zaječara predstavila je svoje dve aktivnosti: „Let’s face IT“ i „Potraga za blagom: GimZa Kod“.

Zaječarska Gimnazija, pored čeka od 10 hiljada dinara, obezbedila je i učešće na međunarodnoj konferenciji u Belgiji o socijalnom uključivanju i osnaživanju mladih sa hendikepom u društvo.

FOTO: privatna arhiva

Prva nagrada od 20 hiljada dinara, kao i učešće na međunarodnoj konferenciji o mentorstvu mladih u Firenci, osvojila je Tehnička škola iz Požege, a još tri škole su dobile su nagrade i priznanja, u vidu finansijsku podrške ili mogućnosti studijskog putovanja.

„Let’s face IT“ i „Potraga za blagom: GimZa Kod“

„Jedna od aktivnosti sa kojom smo se predstavili je „Let’s face IT“. Ova aktivnost se bavi razbijanjem predubeđenja učenika o IT sektoru i poslovima u njemu. U saradnji Sa TOC-em organizovali posetu naših učenika programerima koji rade u Prostoru za Pomak u Zaječaru.

Druga aktivnost, na koju smo izuzetno ponosni, je Potraga za blagom: GimZa Kod. Ovde stavljamo pred učenike listu zadataka, vezanh za karijerno vođenje, ili veštine 21. veka. Oni ih rešavaju u određenom vremenskom roku. Tako imamo jednu vrstu takmičenja, poput onih potraga za blagom koje tradicionalno održavaju na univerzitetima“, istakao je Mladen Šljivović, profesor u zaječarskoj Gimnaziji.

Šljivović je dodao da su sa gimnazijalcima realizovali i druge aktivnosti, poput formiranja Kluba društvenih igara, rad sa letelicom dron, formiran je i Informaticki klub, kao i standardna aktivnsot „Tvoj predmet meni znači“.

Sedamnaest škola različitih obrazovnih profila – medicinske, tehničke, poljoprivredne škole i gimnazije izložile su aktivnosti svojih učenika na 5. Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje. Sajam je održan krajem maja ove godine, u Privrednoj komori Srbije.

FOTO: bos.rs

Sajam je imao za cilj da okupi srednjoškolske timove nastavnika i stručnih saradnika. Na sajmu su se našli svi oni koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika. Takođe, sajam je okupio i druge zainteresovane predstavnike iz srednjih škola i drugih institucija i organizacija, kako bi međusobno razmenili iskustva i time unapredili svoj rad u ovoj oblasti.

Sajam je organizovala Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privrednom komorom Srbije, a uz finansijsku podršku Solidar Suisse – Kancelarije u Srbiji.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: