fbpx
Društvo Izdvajamo

Zaječarska biblioteka seli se u Kotlujevac

biblioteka u zaječaru
foto: zajecar.info

Zbog rekonstrukcije Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar od 18. septembra neće raditi. Za pozajmljivanje i vraćanje knjiga, građani će morati da se upute u Kotlujevac, gde se nalazi ogranak ove biblioteke. Tako će biti do završetka radova.

Druga faza rekonstrukcije Matične biblioteke „Svetozar Marković“ Zaječar, kada će biti obnovljeni toaleti u zgradi biblioteke, počeće sutra. Takođe, počeće se i sa građevinskim radovima, najavio je Boban Đorđević, direktor Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru.

„U drugoj fazi počeće građevinski radovi u dvorištu zaječarske biblioteke. Skloniće se betonske ploče i izvršićemo adaptaciju dvorišnog dela. Nešto ćemo morati da zadržimo, to su osmougaoni kraci koji se nalaze u biblioteci. Drugi deo faze podrazumeva da se rade i električarski i vodovodni radovi, na mokrim čvorovima, biće obnovljeni i toaleti“, dodao je Đorđević.

Matična biblioteka „Svetozar Marković” će od 18. septembra bibliotečke usluge građanstvu pružati u ogranku biblioteke u Kotlujevcu. Ogranak se nalazi u okviru Doma kulture u Kotlujevcu u Sokobanjskoj ulici.

Radno vreme ogranka u Kotlujevcu je od 7:30 do 20 časova.

Dodaj komentar