fbpx
Društvo

Zaječarac Bogdan Živadinović putuje u Brisel na Međunarodno takmičenje “Evropski kviz novca”

Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara osvojio je 2. mesto na Nacionalnom takmičenju “Evropski kviz novca” koje je Udruženje banaka Srbije sprovelo 27. marta u u okviru Evropske nedelje novca. Bogdan je uspeo da izbori plasman na Međunarodno takmičenje koje će 7. maja biti održano u Briselu.

U konkurenciji od 500 učesnika iz 150 osnovnih i srednjih škola širom Srbije, Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara uspeo je, zahvaljujući pomoći mentorke Jelene Milosavljević, da se pozicionira na visoko 2. mesto i obezbedi plasman na Međunarodno takmičenje u okviru projekta “Evopski kviz novca” 7. maja u Briselu.

“Evropski kviz novca” je online takmičenje koje se u periodu Evropske nedelje novca od 25.- 29. marta odvijalo kroz dve faze:

  1. Prva faza obuhvatala je nacionalna takmičenja, gde su se učenici samostalno (ili kao predstavnici odeljenja) međusobno takmičili u kvizu igrajući ga preko interneta, koristeći Kahoot! platformu.
  2. Dva najbolje rangirana učenika na nacionalnom takmičenju pozvana se na Evropsko finale “Evropskog kviza novca” 7. maja 2019. godine u Briselu. 

Među najboljima svakako je bio i zaječarac Bogdan Živadinović, pa će tim povodom u sredu, 17. aprila Ekonomsko-trgovinsku školu u Zaječaru posetiti tim Udruženja banaka Srbije koji se bavi finansijskom edukacijom.

Napominjemo, Udruženje banaka Srbije će omogućiti učešće pobednika sa nacionalnog takmičenja na evropskom finalu, pokrivajući troškove puta i smeštaja za dva učenika i pratioca (nastavnika ili roditelja).

1 komentar

Dodaj komentar