fbpx

Zaječarac Bogdan Živadinović putuje u Brisel na Međunarodno takmičenje „Evropski kviz novca“

Preporuka:

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška ...

„Električni orgazam“ uskoro u Zaječaru

Legendarni beogradski bend "Električni orgazam" ove godine proslavlja 40 godina postojanja, i tim povodom kreće na slavljeničku turneju po...

Traktorom vukao balvan po rekonstruisanom putu u selu Brusnik

Iako je tek pre nekoliko meseci novim asfaltom kompletno presvučen put od sela Brusnik do Tamniča nadomak Zaječara, 16....
- Reklama -

Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara osvojio je 2. mesto na Nacionalnom takmičenju „Evropski kviz novca“ koje je Udruženje banaka Srbije sprovelo 27. marta u u okviru Evropske nedelje novca. Bogdan je uspeo da izbori plasman na Međunarodno takmičenje koje će 7. maja biti održano u Briselu.

U konkurenciji od 500 učesnika iz 150 osnovnih i srednjih škola širom Srbije, Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara uspeo je, zahvaljujući pomoći mentorke Jelene Milosavljević, da se pozicionira na visoko 2. mesto i obezbedi plasman na Međunarodno takmičenje u okviru projekta „Evopski kviz novca“ 7. maja u Briselu.

„Evropski kviz novca“ je online takmičenje koje se u periodu Evropske nedelje novca od 25.- 29. marta odvijalo kroz dve faze:

  1. Prva faza obuhvatala je nacionalna takmičenja, gde su se učenici samostalno (ili kao predstavnici odeljenja) međusobno takmičili u kvizu igrajući ga preko interneta, koristeći Kahoot! platformu.
  2. Dva najbolje rangirana učenika na nacionalnom takmičenju pozvana se na Evropsko finale „Evropskog kviza novca“ 7. maja 2019. godine u Briselu. 

Među najboljima svakako je bio i zaječarac Bogdan Živadinović, pa će tim povodom u sredu, 17. aprila Ekonomsko-trgovinsku školu u Zaječaru posetiti tim Udruženja banaka Srbije koji se bavi finansijskom edukacijom.

Napominjemo, Udruženje banaka Srbije će omogućiti učešće pobednika sa nacionalnog takmičenja na evropskom finalu, pokrivajući troškove puta i smeštaja za dva učenika i pratioca (nastavnika ili roditelja).

- Reklama -

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Dnevni horoskop za UTORAK – 21. januar 2020. godine

Ovan opterećen, Bik i Vaga u ljubavi, Blizanci i Devica pasivni, Rak siguran, Lav prezaposlen, Škorpija prima udarce, Strelac srećan, Jarac moćan, Vodolija rasterećena,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: