Društvo

Za koga se sređuju prostorije u Dositejevoj ulici?

Već nekoliko meseci prostorije nekadašnje Direkcije za izgradnju grada na 6. i 7. spratu u Dositejevoj ulici broj 1 u Zaječaru uređuju se i kompletno renoviraju. Za te svrhe nedavno je Gradska uprava raspisala i javnu nabavku u vrednosti od oko 21 milion dinara sa PDV-om, a rok za završetak radova produžen je za 10-ak dana.

U pomenute prostorije trebalo je da budu smešteni radnici Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar, međutim, kako nezvanično saznajemo u renoviran prostor će se ipak useliti osoblje Odeljenja za javne nabavke i jedan deo zaposlenih zaječarske Gradske uprave.

Inače, Gradska uprava Zaječara kao naručilac javne nabavke zaključila je 20. oktobra 2019. godine ugovor o izvođenju radova na adaptaciji objekta u Dositejevoj ulici sa grupom ponuđača G.Z. „Pionir“ iz Vlasotinca (kao nosioc posla) i „Tesla sistemi“ doo sa sedištem u Beogradu (kao članu grupe).

6. januara 2020. godine izvođač radova G.Z „Pionir“ iz Vlasotinca obratio se Gradskoj upravi Zaječar sa molbom za produženje roka izvođenja radova. Nadzorni organ Javno preduzeće za planiranje, projektovanje, urbanizam i izgradnju Zaječar razmotrio je zahtev i 13. januara predložio Gradskoj upravi Zaječar da ugovoreni rok produži za najviše 10 kalendarskih dana.

Koliko će građane Zaječara koštati adaptiranje  prostorija u nekadašnjoj „Aik“-ovoj zgradi?!

Za adaptiranje 6. i 7. sprata u Dositejevoj ulici br. 1 najpre je budžetom grada bilo opredeljeno 1,5 miliona dinara.

Međutim poslednjim rebalansom budžeta krajem 2019. godine iznos je skočio na 23,7 miliona dinara, plus još 3.190.000 dinara koliko se planira da bude izdvojeno i u 2020. godini za te namene.

Odluka o trećem rebalansu budžeta za 2019. godinu (strana 6.)

Odluka o budžetu grada za 2020. godinu / strana 4.

 

Dodaj komentar