Servisne informacije

Vreme – “Paklen” početak nove radne nedelje, danas do 36 stepeni!

vreme
foto: zajecaronline.com

Vreme – Pretežno sunčano i veoma toplo. Sredinom dana i posle podne, uz izolovani razvoj oblačnosti, retka pojava kratkotrajne kiša ili pljuska sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, promenljiv, u košavskom području jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 33 do 37 stepeni.

U Zaječaru i danas sunčano vreme, sa jako visokom temperaturom. Tokom noći jedva ispod 20 stepeni, a već oko 11 časova temperatura će dostići 30 stepeni. U najtoplijem delu dana živa u termometru će ići i do 36. podeoka. Vetar slab i umeren, između 10 i 15 km/h.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS

Jak i dugotrajan toplotni talas usloviće maksimalne temperature danas i sutra (08 – 09.07.) od 33 do 37 °C, a od srede do kraja sledeće sedmice (10 – 14.07.) od 35 do 40 °C uz tropske noći u urbanim sredinama.

Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina. Manji pad temperature za oko 5 °C (naročito na severozapadu Srbije) moguć je tek sredinom meseca (15.07.), ali će se i nakon toga temperatura zadržati iznad proseka uz nastavak perioda sa tropskim danima i noćima.

Biometeorološka prognoza

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјano uticati na srčane bolesnike i reumatičare. Neophodno je pridržavanje saveta lekara i izbegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplijem delu dana. Moguće su glavobolјa i malaksalost.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar