fbpx
Kultura

Večeras se završava “FEŠTA” u Zaječaru

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ večeras se završava Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA).Tokom predhodna dva dana izvedeno je pet predstava školskiih dramskih trupa iz Bijeljine, Bora, Knjaževca i Ljubovije.

Prema rečima direktora Festivala Miloša Đuričića, festival je pokrenut na inicijativu rukovodstva ove ustanove sa ciljem da poprimi širi karakter i tokom narednih godina postane jedna od najznačajnijih smotri školskog teatra u Srbiji.

FEŠTU je otvorio umetnički direktor Festivala profesor Stevan Jovanovića, a pored 5 školskih dramskih trupa na festivalu su predstavljeni i trejleri za predstave , jer prema rečima Jovanovića mladi vole da stvaraju video zapise.

Prve večeri FEŠTE nastupili su: Dramska trupa Ekonomske škole iz Bijeljine, sa predstavom „Soba“, po tekstu i u režiji Igora Kalajdžije i dramska družina Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora, koja je izvela predstavu „Poslednja šansa“ po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Sandre Živković.

Fešta je nastavljena u ponedeljak kada su članovi dramske trupe O.Š. “Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca izveli dve predstave:

  • „U čarobnoj zemlji snova“ po tekstu Luisa Kerola, u režiji Danijele Tomić
  • i „Bajku o vremenu“ Ljubiše Đokića u režiji Olivere Ranđelović.

Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć su učenici  Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije izveli predstavu „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Sonje Mandić.

Školska dramska družina zaječarskog Pozorišta odigraće svoj komad pod nazivom “Oprostite, izvinite, pardon”,izvan konkurencije u čast nagrađenih, u utorak 18.decembra od 18 sati.

ULAZ JE BESPLATAN!

Organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Dodaj komentar