U Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ večeras se završava Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA).Tokom predhodna dva dana izvedeno je pet predstava školskiih dramskih trupa iz Bijeljine, Bora, Knjaževca i Ljubovije.

Prema rečima direktora Festivala Miloša Đuričića, festival je pokrenut na inicijativu rukovodstva ove ustanove sa ciljem da poprimi širi karakter i tokom narednih godina postane jedna od najznačajnijih smotri školskog teatra u Srbiji.

FEŠTU je otvorio umetnički direktor Festivala profesor Stevan Jovanovića, a pored 5 školskih dramskih trupa na festivalu su predstavljeni i trejleri za predstave , jer prema rečima Jovanovića mladi vole da stvaraju video zapise.

Prve večeri FEŠTE nastupili su: Dramska trupa Ekonomske škole iz Bijeljine, sa predstavom „Soba“, po tekstu i u režiji Igora Kalajdžije i dramska družina Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora, koja je izvela predstavu „Poslednja šansa“ po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Sandre Živković.

Fešta je nastavljena u ponedeljak kada su članovi dramske trupe O.Š. “Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca izveli dve predstave:

  • „U čarobnoj zemlji snova“ po tekstu Luisa Kerola, u režiji Danijele Tomić
  • i „Bajku o vremenu“ Ljubiše Đokića u režiji Olivere Ranđelović.

Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć su učenici  Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije izveli predstavu „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Sonje Mandić.

Školska dramska družina zaječarskog Pozorišta odigraće svoj komad pod nazivom „Oprostite, izvinite, pardon“,izvan konkurencije u čast nagrađenih, u utorak 18.decembra od 18 sati.

ULAZ JE BESPLATAN!

Organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here