Društvo Izdvajamo

U Zaječaru održan Festival humanosti „Zlatna kap Timočke krajine – da pobedi život“

FOTO: zajecaronline.com

Festival humanosti „Zlatna kap Timočke krajine – da pobedi život“ naziv je akcije dobrovoljnog davanja krvi koja je održana u Zaječaru. Akciju je organizovalo Društvo humanista radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“.

Akcija davanja krvi u organizaciji Društva humanista radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“ organizuje se 30 godina za redom. U ovoj akciji prikupljeno je više od 80 jedinica krvi.

„Za ovu godinu predviđene su tri akcije, a ovo je druga. Prva je bila 16. aprila 2019. a naredna akcija je planirana za polovinu decembra. Cilj je da podignemo svest građana koliko je značajno da budu dobrovoljni davaoci“, kaže Radomir Spasić, predsednik Društva humanista radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“.

FOTO: zajecaronline.com

Akcija je održana pod sloganom „Zlatna kap Timočke krajine – da pobedi život.“ Akcija je realizovana u prostorijama stadiona FK „Timok 1919“ u Zaječaru.

Nakon završetka akcije dobovoljnog davanja krvi, priređen je i prigodan kulturno – zabavni program za sve učesnike akcije.

Organizatori Festivala humanosti su Drušvo humanista – radnika Železnice Srbije „Timočka krajina – Zaječar“, PSK „Istok – Timočki divljaci“ Zaječar i Grad Zaječar. Suorganizatori su: „Heineken“ Zaječar, „Telekom“ Beograd, Sindikat Telekoma Zaječar i Cvećara „Gaga“, udruženje „Dragan Simeonović – Siki“ iz Rakitova kod Jagodine.

Realizator akcije je Institut za transfuziologiju i hemobiologiju – VMA Beograd.

Akciju su podržali i razne organizacije i društva iz Jagodine, Vranja, Surdulice i Kragujevca.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar