fbpx

U Zaječaru obeležen Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a

Preporuka:

Munja nakon duge borbe izgubio život

Miloš Veličković-Munja(30), koji je nakon povreda zadobijenih u šumi, dok je s prijateljima sekao drva, preminuo je u Kliničkom...

Zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom

U Srbiji će biti oblačno i hladnije vreme, u većem delu dana s kišom, dok se u planinskim predelima...

Učenici zaječarske Muzičke škole najbolji u Srbiji

Na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike svi učenici zaječarske Osnovne muzičke škole "Stevan Mokranjac" osvojili su prve...
- Reklama -

Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a nizom aktivnosti koje sprovode Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar obeležava se danas i u Zaječaru.
Centralna aktivnost Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a održana je danas na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Takođe, aktivisti pomenutih omladinskih organizacija, u saradnji sa đačkim parlamentima srednjih škola u Zaječaru (Gimnazija, Medicinska škola, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola), u dvorištu srednjoškolskog centra razogovarali su danas sa svojim vršnjacima, učenicima srednjih škola o reproduktivnom zdravlju, zdravim stilovima života i kako se zaštiti od polono prenosivih bolesti.

Dunja Marušić, koordinatorka za komunikacije Timočkog omladinskog centra istakla je važnost današnjeg dana kako bi se mladi upoznali sa ovim problemom, koji je globalan, ali zajedničkim snagama sigurno rešiv.
„Želimo što više mladih, pre svega srednjoškolce da uključimo u ove aktivnosti. Da im predočimo šta je to HIV i AIDS kroz edukativan materijal i da im taj način podignemo svest o ovoj bolesti, o tome da ne treba savijati glavu pred ovim globalnim problemom već razgovorom i zajedničkim snagama ga rešiti“, kaže Marušić.

Snežana Zarev, ispred Timočkog omladinskog centra, istakla je da u svesti svakoga od nas na prvom i najvažnijem mestu mora biti zaštita.
„Sigurno, najbezbedniji način zaštite, kako od HIV-a tako i od ostalih polnih bolesti, ali i neželjene trudnoće je korišćenje prezervativa. Medjutim, dodala bih da je i znanje i svest svih nas, dakle, naša lična odgovornost, nešto što je presudno i najbitnije za očuvanje našeg zdravlja“, napomenula je Zarev.

U okvriu današnje aktivnosti volonteri Timočkog omladinskog centra Omladine i JAZAS-a Zaječar delili su sugrađanima na centralnoj uličnoj manifestaciji i učenicima srednjih škola informativne brošure o polno prenosivim infekcijama, kako se od njih zaštiti, o značaju redovne brige o svom zdravlju, a takođe i prezervative i „ljubavne paketiće“.

Ove aktivnosti Timočki omladinski centar i Omladina JAZAS-a Zaječar realizuju u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar.

Izvor: radiomagnum.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: