Hronika

U četvrtak saslušanje osumnjčenog za ubistvo Danke Ilić

Dejan Dragijević saslušanje foto:Zajecaronline
Dejan Dragijević foto:Zajecaronline

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za četvrtak je zakazano saslušanje Dejana D, jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

On je preko svog branioca pisanim podneskom predložio dodatno saslušanje, radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 5. aprila.

Saslušanje je zakazano je za 11. jul u 10 časova.

Dejan D. je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin Srđan J. je, sa druge strane, negirao te navode nedavno u tužilaštvu. Nakon hapšenja se branio ćutanjem.

Pored Dejana D. i Srđana J, u ovom slučaju je osumnjičen i otac Dejana D.

Za njega se sumnja da pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Dejan D. i Srđan J. se nalaze u pritvoru, dok je otac osumnjičenog Dejana D. nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat Dejana D., Dalibor Dragojević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage i provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana J. i Dejana D. iz Bora.

Za njih se sumnja da su devojčicu udarili automobilom i njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Podsećamo, prošle nedelje su saslušani novi svedoci u ovom slučaju.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar