U akciji „SIGNAL“ uhapšene 74 osobe: Oštetili državni i lokalne budžete za oko 2 MILIJARDE DINARA!!!

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno informativnom agencijom, u koordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave u redovnom postupku protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela i krivičnih dela vezanih za krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno – informativnom agencijom i Poreskom policijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na širem području Beograda, Novog Sada, Valjeva i Sombora uhapsili su dvanaest osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, tokom 2015. i 2016. godine, budžet Republike Srbije oštetili za oko 17.000.000 dinara.

R E K L A M A

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja uhapšeni su N.K. (1975), D.Đ. (1977), B.G. (1978), G.J. (1974), D.K.. (1980), B.O. (1980), M.P. (1988), I.P. (1983), M.S. (1976), A.V. (1956), M.M. (1992) i S.R. (1988).

Postoje osnovi sumnje da su članovi ove organiozovane kriminalne grupe, od novembra 2015. do novembra 2016. godine, prema unapred dogovorenim zadacima i ulogama, koristili poslovnu strukturu privrednog društva «Barkom sistem», kako bi uspostavili simulovanu poslovnu saradnju sa većim brojem privrednih društva sa teritorije Srbije koja se stvarno bave privrednom aktivnošću.

Ta privredna društva su na osnovu falsifikovane dokumentacije o navodnoj poslovnoj saradnji uplatila 85.433.904 dinara na račun privrednog društva «Barkom sistem».

Članovi organizovane kriminalne grupe podizali su novac sa tog računa i ta sredstva vraćali uplatiocima, a za sebe su zadržavali proviziju od pet do deset odsto i na taj način ostvarili su protivpravnu imovinsku korist od 8.000.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal. Protiv još tri osobe biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, a za jednim licem je raspisana potraga.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here