Društvo Izdvajamo

Traži se procenitelj za hotel „Kastrum“ u Gamzigradskoj banji

FOTO: zamedia.rs

Preduzeće „Romulijana“ u stečaju, u čijem vlasništvu je između ostalog i hotel „Kastrum“ u Gamzigradskoj banji kod Zaječara, traži procenitelja imovine, prenose mediji.

Kako se navodi u pozivu objavljenom na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, posao procenitelja će biti da obavi procenu vrednosti imovine i pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Procenitelj će takođe izvršiti procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Republika Srbija ima 100 odsto vlasništva nad ovim preduzećem.

„Romulijana“, prema ranijem pisanju medija, ima u svom sastavu pet vila u Gamzigradskoj banji i kamp u Grljanu.

Hotel „Kastrum“ se nalazi na 10 kilometara od centra grada i raspolaže sa 150 ležaja, a osim pružanja ugostiteljskih usluga, u okviru hotela je i dijagnostički i rehabilitacioni centar za dijagnostiku i lečenje brojnih bolesti.

Podsećamo, krajem 2016. godine na osnovu zaključka Vlade Srbije postojala je inicijativa Komesarijata za izbeglice i tražioce azilada hotel „Kastrum“ postane prihvatni centar za migrante. Međutim, na sednici Skupštine grada Zaječara održanoj 16. 12.2016. godine odbornici su jednoglasno odbacili pomenuti predlog.

2 komentara

  • ja bih predlozio da to uzme rade kostic u kooperaciji sa boškom..drugacije ne ide…a vi razmislite zasto..kao sto je boško kupio i hajduk veljkov konak…cuce se..

    • Nema đanse da SNS i Boško nešto ukradu, pa i AV je najpošteniji čovek na svetu a i šire.

Dodaj komentar