fbpx

Topla zima se nastavlja: Evo da li će uskoro pasti sneg…

Preporuka:

U Hali sportova završeno školsko takmičenje u gimnastici: Evo i rezultata…

U hali sportova na Kraljevici održano je gradsko školsko takmičenje je u gimnastici, na kome je učešće uzelo 37...

JKSP Zaječar: Termovizijskom kamerom otkrivaju kvar na toplovodu

Radnici Javno komunalno stambenog preduzeća Zaječar od sada za pronalaženje kvarova na toplovodnim cevima u gradu koristiće termovizijsku kameru,...

Dve nove „Škode“ za Zdravstveni centar Zaječar

Zdravstveni centar Zaječar će putem javne nabavke male vrednosti koja je pokrenuta decembra 2019. godine, nabaviti dva nova putnička...
- Reklama -

Toplija zima definitivno se nastavlja i u novoj 2020, a prema prognozama meteorologa, snega neće biti do sredine februara.

Na osnovu mesečne prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u Zaječaru maksimalna dnevna temperatura od 20. januara praktično neće biti niža od četiri stepena. Minimalna temperatura pak u narednih mesec dana neće ići ispod minus tri, tako da možemo reći da prave zime još nema na vidiku.

Na nivou cele zemlje, iz RHMZ-a saopštavaju da će srednja temperatura vazduha tokom narednog meseca biti iznad proseka.

– U Srbiji se tokom februara očekuje srednja temperatura vazduha za oko jedan stepen iznad višegodišnjeg proseka, u intervalu od dva do četiri stepena u nižim predelima, a u brdsko-planinskim oblastima od -2 do 0 stepeni – navodi se u saopštenju RHMZ.

S obzirom na više temperature, snega nema ni u najavi.

Ipak, u drugom delu meseca padavine možemo očekivati. Prognoze najavljuju da će u tom periodu biti dosta kiše. Na planinama, ipak, to će biti sneg.

Na Zlatiboru u narednih mesec dana možemo očekivati skoro 15 dana tokom kojih će biti snežnih padavina, a slične su i prognoze za Kopaonik. To će sigurno obradovati sve skijaše, ali i ljubitelje igara ili šetnje po snegu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: