fbpx

Na obalu Crnog Timoka „isplivao“ otpad (FOTO)

Preporuka:

Rukometaši Zaječara poraženi u Vlasotincu

U nedavno završenom 9. kolu rukometne Prve lige "Istok", zaječarski rukometaši zabeležili su poraz na gostovanju u Vlasotincu. U okršaju...

Investicija vredna 20 miliona evra: Britanci otvaraju fabriku u Zaječaru

Vlada Srbije i britanska kompanija "Aptiv" potpisali su memorandum o razumevanju koji podrazumeva otvaranje fabrike te firme u Zaječaru,...

I zaječarski poštari u štrajku

Radnici pošte u Zaječaru pridružili su se štrajku koji je 3. decembra započet u Beogradu, a usluge Post Expressa...
- Reklama -

Gotovo da nema reke u Srbiji čije se korito i priobalje ne koristi za deponovanje smeća i raznog otpada. Svi znamo da je bacanje otpada u reku necivilizacijski čin… ali mnogi od nas to ipak čine!

Konstantne oscilacije u vodostaju Crnog Timoka proteklih dana pokazale su koliko Zaječarci brinu o zagađenosti reka i pravilno odlažu otpad koji može da se reciklira.

Obala Crnog Timoka, 16. maj 2019. godine

Nadolaženje i povlačenje Crnog Timoka iz svog korita otkrilo je veliku količinu smeća, pa su se tako na obalama ove reke “nasukale” flaše, kese i drugi plastični otpad, kome kada se baci u vodu ( u zavisnosti od vrste plastike) treba 100 do 1000 godina da se razloži.

Obala Crnog Timoka, 16. maj 2019. godine

U vodu je bačena čak i jedna traktorska guma, koju je bujica vode izbacila na obalu, tik na ulazu u Popovu plažu.

Obala Crnog Timoka, 16. maj 2019. godine

Obe obale ove najveće reke na istoku Srbije umesto travom i cvećem, u pojedinim delovima prekrivene su plastikom i đubretom, koje vetar i nabujala reka zbog nepovoljnih vremenskih prilika ponovo razvlače na sve strane!

Nedavno smo pisali o sličnom problemu na obali Crnog Timoka na potezu od Kotlujevca do Vanjinog jaza.

Obala Crnog Timoka od Kotlujevca do Vanjinog jaza , 18. mart 2019. godine

Na žalost, izgleda da smo divnu prirodu u kojoj bi trebalo da uživamo zamenili smradom i divljim deponijama, stvorivši ekološku katastrofu.

Zato umesto roditelja sa mališanima koji uživaju u šetnjama na Popovoj plaži ovih dana ovo divno izletište brojnih zaječaraca krase plastične flaše, polomljena debla i prljavština na sve strane.

Da li ste znali da je:

MISLITE O TOME!

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: