Društvo Hronika Izdvajamo Politika Srbija

Irena Krstić Milosavljević i Ivan Bogdanović – SUDIJE KOJE KRADU NOVAC OD ZATVORENIKA!

Foto: Facebook printscreen/ATA IMAGES/iIustracija
Foto: Facebook printscreen/ATA IMAGES/iIustracija

SUDIJE KOJE KRADU NOVAC OD ZATVORENIKA!

Po nalogu JTOK u zajedničkoj akciji pripadniika SBPOK i BIA lišen je slobode sudija Višeg suda u Nišu, Ivan Bogdanović zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1.januara 2014.do 1.novembra 2019.godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Na taj način što je prekoracio granice svog službenog ovlašćenja.

Irena Krstić Foto:Facebook printscreen/Irena Krstić

Irena Krstić Foto:Facebook printscreen/Irena Krstić/ SUDIJE KOJE KRADU NOVAC OD ZATVORENIKA!

12 KRIVIČNIH PREDMETA

Reč je o 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita. Koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet. A potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet. Već ga je zadržao za sebe, na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

 

Saučesništvo u prikrivanju ovog krivičnog dela

Kako saznajemo iz izvora u Tužilaštvu za organizovani kriminal, ispituje se i Irena Krstić. Tadašnji predsednik Višeg suda koji je preuzela funkciju od Ivana Bogdanovića. I sve vreme je prikrivala da je Ivan Bogdanović uzeo novac. Izvori iz MUP-a kažu da sumnjaju da su Bogdanović i Irena Krstić podelili taj novac koji su otuđili iz depoa sefa Višeg suda.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

Osumnjičenom Ivanu Bogdanoviću je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden javnom tužiocu za organizivani kriminal, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Nebojša Stefanović Foto:ATA images


Nebojša Stefanović Foto:ATA images

LOKALNI POLITIČAR UMEŠAO SVOJE PRSTE U PLJAČKE I NAMEŠTANJA!

U sve korupcionaške afere i nameštanja i pljačke umešan i jedan lokalni političar. Kao i bivša načelnica policijske uprave Zaječar. Koja je bila i švalerka (kako kaže izvor iz MUP) oca Nebojše Stefanovića. Koji je inače poznat po brojnim aferama i pljački narodnih para, o čemu ćemo narednih dana.

Nastaviće se….

Izvor:Reporter.in.rs

Dodaj komentar