fbpx
Društvo

Sportski teren u Lubnici dobija novi izgled, nakon više od jedne decenije

FOTO: timokodrzavanje.rs

Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Lubnica, nakon više od jedne decenije, dobija novi izgled.

Nakon uređenja prostora oko samog terena i pripreme podloge za finalne radove, prostor od oko 800 kvadratnih metara je asfaltiran, postavljeno je novo osvetljenje, a prema rečima nadležnih, radovi će biti zaokruženi obeležavanjem samog terena i postavljanjem novih golova i koševa, prenosi timokodrzavanje.rs.

„Nakon asfaltiranja same podloge terena, počeli su radovi na osvetljenju terena. Postavljaju se četiri, osmometarske bandere, sa osam reflektora, ukupne jačine 1.200 vati. Nakon obeležavanja terena, biće zamenjeni golovi i koševi i sam prostor će biti korišćen za fudbal i košarku. Neposredno uz sam teren, nalazi se i prostor gde se najmlađi meštani ovog sela igraju, i on će takođe biti uređen, a rekviziti za igru ofarbani“, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JКP „Timok održavanje“ i dodao:

„Osim ovih radova, izvode se radovi i na uređenju otvorenog terena za sportove u selu Zvezdan, i tamo će takođe, nakon asfaltiranja terena, biti urađena i rasveta i postavnjeni novi koševi i golovi“.

FOTO: timokodrzavanje.rs

U Lubnici živi oko 800 meštana, a prema rečima člana Saveta Mesne zajednice tog sela, Slaviše Petrovića, u selu ima dosta omladine koja se bavi sportom, pa je uređenje ovog prostora, od velikog značaja za same meštane.

„Ovo je jedan od zahteva Mesne zajednice i drago nam je da se neko odazvao našoj molbi i na tome se zahvaljujemo. Sam teren nije uređen više od 12 godina, koliko ja pamtim, poslednji put je na ovom terenu nešto rađeno pre toliko godina, a dosta omladine imamo. Ovaj teren će mladi sigurno iskoristiti na pravi način, baveći se sportom“, istakao je Petrović.

Radove na uređenju terena u Lubnici izvodi Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara.

Izvor: timokodrzavanje.rs

1 komentar

  • Počela predizborna kampanja parama svih poreskih obveznika opštine. Ali . . . ” uzaludan trud sviraći ” !Pa mi nismo marsovci, znamo da je prosek godina u selima 68,5 god.znamo kako su završili seoski domovi gde caruju memla, paučina i propast. Trebali bi da izmislite neku novu fintu, al vi to niste u stanju. Nadate se glasovima sa sela jer vas u gradu NIKO ne podržava. pogledajte zadnju izbornu listi – nijedna gradska faca .
    Sa četri sijalice. pet zakrplenih rupa i okresanim granjem MORATE u istoriju. Sledeći su atarski putevi, pa groblja i dovidjenja. Došli ste na vlast pre 16 godina, a posle dvanest popravljate teren. Briga za nepostojeću seosku omladinu na visokom nivou ! Zaječarska oslobodilačka borba ( ZOB ) je počela.

Dodaj komentar