Društvo Izdvajamo Srbija

Ružić: Krizni štab će doneti konačnu odluku o povratku učenika u školske klupe

ilustracija/pixabay.com

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je kako nije realno u ovom trenutku prognozirati kada će se učenici vratiti u školske klupe, navodeći da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.

Epidemiološka situacija se prati intenzivno i svakodnevno, u saradnji sa nadležnim institucijama i organima. U skladu sa promenama situacije preduzimaćemo odgovarajuće mere, a konačnu odluku će, kao do sada, donositi Krizni štab, rekao je Ružić za portal Telegraf, prenosi rs.n1info.com.

Broj obolelih učenika od koronavirusa bio između 0,4 i 0,5 odsto, dok kod zaposlenih, nastavnog i vannastavnog osoblja, nije prešao pet odsto što je, prema Ružićevoj oceni, dokaz discipline i poštovanja preventivnih mera.

Ružić je rekao da nije bilo značajnijeg broja učenika i nastavnog osoblja koji su kažnjeni zbog nepoštovanja mera i istakao da su svi bili posvećeni i odgovorni u prvom polugodištu.

Ministar prosvete je ocenio da je raniji kalendar raspusta dobra odluka da se sačuvaju svi u vaspitno-obrazovnom sistemu.

Izvor: rs.n1info.com

Dodaj komentar