Politika

Ristović: Poboljšaćemo uslove zdravstvene zaštite i napraviti socijalnu kartu ugroženih

Predstavnici pokreta „Pobeda – Dr Nenad Ristović“ , prema rečima njihovog lidera, planiraju da nakon što voljom građana 28. marta potvrde vlast izrade socijalnu kartu ugroženih lica i grupa, kako u gradu, tako i na selu i tako pomognu u pravednoj raspodeli sredstava.

Ristović je najavio da će pomoći nezaposlenim trudnicama, kao i mladim bračnim parovima, da se ostvare kao roditelji.

„Kroz subvenciju jednog dela novčanih sredstava, nastojaćemo da pomognemo mladim ljudima da postanu roditelji, jer briga o stvaranju porodice jednako je bitna kao i briga o porodici sa decom“, rekao je Ristović.

On je naglasio da će biti uveden i personalni asistent, koji će pomagati porodicama i deci kojima je potrebna pomoć u psihosocijalnom prilagođavanju, kao i da će biti unapređen program gerontodomaćica za potrebe naših najstarijih građana.

„Napravićemo partnerski odnos između Gradske uprave i Zdravstvenog centra Zaječar. Pandemija korona virusa pokazala je da sistem mora biti povezan, da bi građani mogli da pravovremeno ostvare celishodnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, naglasio je Ristović.

On je najavio da će biti i građevinskog, tehničkog i kadrovskog opremanja ambulanti na celoj teritoriji grada.

„Pre svega radiće se na „Ambulanti 1“ i „Ambulanti Kotlujevac“, kao najvećim ambulantama na području grada. Pored toga, tehnički i kadrovski biće opremljene i sve ambulante u većim selima, dok će u onim manjim biti stvoreni uslovi za pružanje adekvatne zdravstvene zaštite svim žiteljima sela“, rekao je Ristović.

Prema njegovim rečima, biće obnovljene i sve stomatološke ambulante u školama u na taj način biće rađeno na prevenciji zdravlja dece.

„Građani, od 28. marta, kada potvrdimo pobedu na izborima, zajedno ćemo raditi na socijalnom programu za sve nas“, zaključuje Ristović.

Dodaj komentar