Politika

Ristović: O situaciji u „Vodovodu“ obavestiću predsednika Vučića, protiv Ničića i Šarčevića krivične prijave

Zbog svega što se trenutno dešava u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“, urušavanja preduzeća i ugrožavanja građana biće obavešten predsednik Aleksandar Vučić. Protiv gradonačelnika Ničića, Nikole Šarčevića i članova Gradskog veća podnosim krivične prijave zbog osnovanih sumnji o zloupotrebi službenog položaja i trgovini uticajem – najavio je odbornik Nenad Ristović na jučerašnjoj sednici gradske skupštine.

Ristović je objasnio da je Šarčeviću mandat istekao u martu 2020. godine i da je sve što je nakon toga radio protivzakonito, a da ga tek sada razrešavamo dužnosti.

„Istim rešenjem kojim razrešavamo starog, postavljamo i novog vršioca dužnosti, a da pri tome nigde nemamo datum kada će mu datum početi i kada će se završiti. Predlagač ovime želi da pokaže svu svoju osionost i da je iznad zakona ove države. Na dnevnom redu trebalo je da bude predložena rang lista sa 3 kandidata koji prema mišljenju komisije za izbor direktora javnog preduzeća na javnom konkursu ostvaruju najbolji plasman po rangiranju. Da podsetim, 4.1.2021. konkurs je završen. Nakon toga, komisija nije obavestila Gradsko veće dokle se stiglo, a na šta je bila obavezna, da mi ovde imamo dokument zašto se to nije sprovelo u delo“, rekao je Ristović.

On je dodao da je sa određenim brojem odbornika kontaktirao pre sednice, i da su oni izrazili nezadovoljstvo zbog ovakve situacije.

„Jedan broj vas pre sednice jasno je negodovao zbog ovakvog predloga. Znam i kako ćete glasati, to nije problem, ali jedno stoji – ni vi, a ni ja, kada izađemo iz ove skupštinske zgrade nećemo moći da pogledamo sugrađane u oči. Odbornička grupa „Pobeda“ glasaće protiv ovog predloga“, istakao je Ristović.

Zbog aktuelne situacije, Ristović je najavio krivične prijave, ali rekao i da će o svemu biti obavešten i državni vrh.

„Zbog svega ovoga što se dešava u JKP „Vodovod“, načina urušavanja preduzeća i ugrožavanja građana, pismeno ću obavestiti predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić, ministra policije Aleksandra Vulina i ministarku državne uprave i lokalne samouprave Mariju Obradović. Takođe, zbog osnovanih sumnji o zloupotrebi službenog položaja, trgovini uticajem, nevršenjem svoje svoje dužnosti, podnosim krivične prijave protiv gradonačelnika Boška Ničića, članova Gradskog veća grada Zaječara, vršioca dužnosti sa isteklim mandatom Nikole Šarčevića i članova Nadzornog odbora JKP „Vodovod“, završio je Ristović.

1 komentar

  • bravo—tako i treba..jos bi trebalo i da se ispitaju diplome tzv fakultetski obrazovanih megatrendlija..i za to sledi uskoro prijava ministarstvu prosvete..bice veselo

Dodaj komentar