fbpx

Provera stanja vodomera i korekcija zaduženja za meštane Velikog Izvora

Preporuka:

U Negotinu podignuta optužnica za četvorostruko ubistvo u okolini Jabukovca

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Davora Pernića (35) iz sela Jabukovac i Maje Bađikić (25)...

Rukometašice poražene od Vojvodine na domaćem terenu

RK Zaječar 1949 doživeo je i drugi poraz u nastavku sezone. Posle poraza od lidera u Jagodini, od Zaječarki...

Izložba fotografija „Pravoslavlje“ Zaječarcima na dar (FOTO)

U susret obeležavanju Sretenja - slave Timočke eparhije i  povodom proslave osam vekova od sticanja autokefalnosti srpske crkve u...
- Reklama -

Višegodišnja dugovanja pojedinih zaječarskih Mesnih zajednica za vodu premašila su milionske cifre. Zbog toga je meštanima Velikog Izvora, Vratarnice i Rgotine u leto 2018. godine voda isključivana i po nekoliko puta. Međutim, odlukom zaječarskih odbornika na sednici Skupštine grada juna 2019. godine pomenuti seoski vodovodi, zajedno sa Mesnom zajednicom Zvezdanprešli su u nadležnost Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar.

Usvojeno rešenje je, kako je istaknuto na sednici Skupštine, u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim delatnostima i Zakonom o javnoj svojini i njime se predviđa da seoski vodovodi ostaju pod upravom grada, samo će njima ubuduće upravljati preduzeće „Vodovod“ Zaječar.

Kako bi proverili stanje i izvršili korekciju zaduženja, JKP „Vodovod“ Zaječar je 13. februara izdao saopštenje u kome poziva sve meštane sela Veliki Izvor da dođu u zgradu Uprave preduzeća u ul. Bulevar dr. Zorana Đinđića br.5.

U zaječarskom Vodovodu kažu da bi meštani Velikog Izvora sa sobom trebalo da ponesu stanja na vodomerima, kao i potrebnu dokumentaciju ( sve račune i uplatnice), kako bi se usaglasila potraživanja sa zaduženjima.

„Takođe, obaveštavamo korisnike da ne smeju samostalno da skidaju svoje merne instrumente (vodomere) sa svojih vodovodnih istalacija, jer je to u nadležnosti preduzeća. Preduzeće, kao i svaki korisnik mora da postupa u skladu sa Odlukom o snadbevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara donete od strane Skupštine Grada Zaječara kao pozitivni pravni propis“, navode u JKP „Vodovod“ Zaječar.

Ukoliko postoje problemi u kontinuiranom snadbevanju vodom za piće, kao i problema sa nastalim kavrovima, potrebno je odmah o tome obavestiti nadležnu službu zaječarskog Vodovoda na tel. 019/ 423-041; 422-041 ili doći lično u pomenuto preduzeće.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: