fbpx
Društvo Izdvajamo

Provera stanja vodomera i korekcija zaduženja za meštane Velikog Izvora

Višegodišnja dugovanja pojedinih zaječarskih Mesnih zajednica za vodu premašila su milionske cifre. Zbog toga je meštanima Velikog Izvora, Vratarnice i Rgotine u leto 2018. godine voda isključivana i po nekoliko puta. Međutim, odlukom zaječarskih odbornika na sednici Skupštine grada juna 2019. godine pomenuti seoski vodovodi, zajedno sa Mesnom zajednicom Zvezdanprešli su u nadležnost Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar.

Usvojeno rešenje je, kako je istaknuto na sednici Skupštine, u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim delatnostima i Zakonom o javnoj svojini i njime se predviđa da seoski vodovodi ostaju pod upravom grada, samo će njima ubuduće upravljati preduzeće „Vodovod“ Zaječar.

Kako bi proverili stanje i izvršili korekciju zaduženja, JKP “Vodovod” Zaječar je 13. februara izdao saopštenje u kome poziva sve meštane sela Veliki Izvor da dođu u zgradu Uprave preduzeća u ul. Bulevar dr. Zorana Đinđića br.5.

U zaječarskom Vodovodu kažu da bi meštani Velikog Izvora sa sobom trebalo da ponesu stanja na vodomerima, kao i potrebnu dokumentaciju ( sve račune i uplatnice), kako bi se usaglasila potraživanja sa zaduženjima.

“Takođe, obaveštavamo korisnike da ne smeju samostalno da skidaju svoje merne instrumente (vodomere) sa svojih vodovodnih istalacija, jer je to u nadležnosti preduzeća. Preduzeće, kao i svaki korisnik mora da postupa u skladu sa Odlukom o snadbevanju vodom za piće na teritoriji grada Zaječara donete od strane Skupštine Grada Zaječara kao pozitivni pravni propis”, navode u JKP “Vodovod” Zaječar.

Ukoliko postoje problemi u kontinuiranom snadbevanju vodom za piće, kao i problema sa nastalim kavrovima, potrebno je odmah o tome obavestiti nadležnu službu zaječarskog Vodovoda na tel. 019/ 423-041; 422-041 ili doći lično u pomenuto preduzeće.

Dodaj komentar