fbpx
Društvo

Promocija knjige „Istorija 20. pešadijskog puka“ 14. marta u Zaječaru

Promocija reprint izdanja knjige “Istorija 20. pešadijskog puka” biće održana u četvrtak 14. marta, u čitalištu Matične biblioteke “Svetozar Marković” u Zaječaru. Početak promocije zakazan je za 14 sati.

Na promociji će govoriti dr Aleksandra Pećinar, Jelica Ilić, kustos Narodnog muzeja u Zaječaru i pukovnik docent Slobodan Đukić, načelnik kadrete za društvene nauke na Vojnoj akademiji.

Zaječarska biblioteka poseduje jedan primerak knjige, i on se nalazi u Zavičajnom fondu.Činjenica da postoji samo jedan primerak knjige navela je izdavača da izda reprint izdanje.

„To je knjiga o taktičkim borbama 20. pešadijskog puka, jedinice koja je bila u sastavu Timočke divizije.

U knjizi su opisana o dejstva jedinice od 1914. do rasformiranja 1920. godine. U predgovoru ove knjige gospodin Đukić je lepim i biranim rečima napisao tekst za knjigu.

Zaječarska biblioteka izrazila je želju da se knjiga „Istorija 20. pešadijskog puka“ pre promocije u Zaječaru promoviše na Vojnoj akademiji u Beogradu“, ističu u zaječarskoj biblioteci.

Podsećamo, predgovor za ovu vrednu knjigu napisao je pukovnik Slobodan Đukić, predavač na Vojnoj akademiji, a knjiga je 11. decembra 2018. godine promovisana i u Velikoj sali akademije u Beogradu.

Dodaj komentar