fbpx
Kultura

Promocija i izložba stripa „DO PAKLA I NAZAD“ 15. novembra u Domu kulture u Kotlujevcu

Povodom obeležavanja Stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u Domu kulture u Kotlujevcu u četvrtak, 15. novembra biće priređene promocija i izložba stripa „Do pakla i nazad“ ( Epopeja srpske vojske u prvom svetskom ratu).

Priređivač i scenarista ovog izdanja je Marko Stojanović, jedan od najboljih scenarista stripa u Srbiji a kao autori potpisuju se i najbolji zaječarski i srpski crtači stripa među kojima Jovan Stojanović – John Radley, Dragan Stokić Rajački, Srđan Todorović, Darko Nikolić, Nikola Mitrović Kokan i drugi.

Pored Marka Stojanovića, na promociji će govoriti i Jelica Ilić, istoričar, Dragan Stokić Rajački, strip crtač, Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miloš Petković, urednik ovog izdanja.

Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa i pisane reči „Nikola Mitrović Kokan“ iz Leskovca, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Početak promocije zakazan je za 13 časova.

Dodaj komentar