fbpx
Društvo

Projekat Crvenog krsta, pod nazivom „Zajednički program za inkluziju romske i marginalizovane dece u obrazovnom sistemu“

Projekat Crvenog krsta, pod nazivom „Zajednički program za inkluziju romske i marginalizovane dece u obrazovnom sistemu“, realizuje se već duži vremenski period.

Projekat obuhvata grupu dece uzrasta od 3 do 3,5 godine, deca iz socijalno-ugroženih porodica, deca sa invaliditetom i decu iz marginalizovanih područja, sada Grlište (uzrast od predškolskog do osmog razreda), a biće uključena odeljenja iz Zagrađa i Marinovca.

Aktivnosti se sprovode 2 puta nedeljno, u trajanju od 3 sata, u prostorijama škole. Aktivnosti su podeljenje u 3 oblasti:

Podrška u učenju

Edukativne i kreativne radionice

Sportske aktivnosti

Rad sa decom sprovodi se u saradnji sa nastavnikom, saradnikom Crvenog krsta (Marija Jonović), volonterima Crvenog krsta i institucijama na teritoriji grada Zaječara.

Poslednje nedelje u mesecu, biće organizovan odlazak dece do grada i institucija. Današnja aktivnost je dolazak učenika iz Grlišta i obilazak škole „Ljuba Nešić“; druženje sa drugovima i sportske aktivnosti. Biće održan i jedan čas u kabinetu informatike, gde će se učenici upoznati sa korišćenjem računara i primenom savremenih sredstava i pomoći u učenju.

deca gr 1

deca gr 2

deca gr 3

1 komentar

  • Super ideja i odlican projekat, da i ucenici iz malih seoskih skola dobijaju malo paznje, koja njima puno znaci.

Dodaj komentar