Drugi festivalski dan u čast legendarnom glumcu Zoranu Radmiloviću u Zaječaru, 15. oktobar otpočeo je posetom pesnika Ljubivoja Ršumovića od 11 sati Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“.

Samo sat kasnije, tačno u podne u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru održan je Okrugli sto na temu „Kulturna dobra kao neobnovljivi resursi/primena digitalizacije u zaštiti kulturnih dobara“. Predavač je Radoslav Zelenović, upravnik Audiovizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU.

Večeras od 18 časova u sali Doma kulture u Kotlujevcu biće otvoren i Festival malih pozorišnih formi monodramskom adaptacijom romana Dostojevskog pod nazivom „Ispovest Dmitrija Karamazova“, u režiji i izvođenju Nebojše Dugalića. Monodramu će izvesti Teatar „Madlenianum“ iz Zemuna.

Od 19 sati u Radul begovom konaku u Zaječaru biće otvorena izložba radova srpskog slikara Miloša Šobajića iz kolekcije Umetničke galerije “ Radionica duše“ Momčila Moše Todorovića, a pola sata kasnije u 19 sati i 30 minuta u foajeu Narodnog pozorišta Timočke krajine biće promovisana knjiga Duška Ljuštine pod nazivom „Rasprodano“.

Od 20 sati u sali Narodnog pozorišta na repertoaru je komad „Ustav Republike Hrvatske“ po tekstu Rajka Grlića i Ante Tomića, u režiji Vinka Brešana i izvođenju Satiričnog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba.

Dobrodošli!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here