fbpx
Društvo Izdvajamo

Posle više od 7 godina ponovo radi parkovska rasveta u naselju “Vlačić”

Parkovska rasveta u zaječarskom naselju “Vlačić” ispred stambenih zgrada  K5, K6 i K7 nije radila više od 7 godina, pa su meštani, ali i mališani put do kuće u kasnim večernjim satima često osvetljavali mobilnim telefonima. Prema rečima nadležnih iz Javno-komunalnog preduzeća “Timok održavanje” ovaj deo naselja godinama nije bio osvetljen zbog problema u podzemnoj instalaciji.

Već nekoliko dana radnici JKP “Timok održavanje” rade na rešavanju problema oko javne rasvete u zaječarskom naselju “Vlačić”. O pomenutom problemu meštani ovog dela Zaječara, kažu godinama su pisali peticije i molbe da se ovaj problem sanira.

” Godinama se mi teturamo i dovijamo do ulaza kako znamo i umemo kada padne noć. U ovim zgradama živi i veliki broj dece, koja pogotovo u zimskim mesecima po mraku dolaze iz škole. Zbog pokvareme rasvete i stariji ljudi retko su izlazili napolje po mraku, bez preke potrebe. Sada će sve biti mnogo drugačije”, kaže Milan Krstić, meštanin naselja “Vlačić”.

“Hvala Bogu da se neko setio da popravi rasvetu, da i nama napokon svane. Godinama smo se žalili, molili da neko dođe i popravi nekoliko sijalica, ali nije bilo sluha”, požalio se Đorđe.

Vice Lalić, v.d. direktor pomenutog preduzeća kaže da parkovska rasveta ispred zgrada K5, K6 i K7 nije radila zbog loših podzemnih instalacija, ali i trule bandere, kojoj je bila neophodna reparacija.

FOTO: JKP “Timok održavanje”

“Radnici su na terenu već nekoliko dana, radi se na rešavanju problema, ali smo u međuvremenu morali da rešimo problem trule bandere. Završeni su radovi na betoniranju stope koja će biti postavljena”, rekao je Lalić.

Lalić je napomenuo da se uveliko radi na zameni dotrajale rasvete, kako u gradu, tako i u selima.

Dodaj komentar