Dikie Lebedi

Popova plaža u Top 10 destinacija za odmor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (foto)

foto: printscreen

Bistrim ti ja tako danas vesti uz kafu kad se umalo nisam šlogirala: U današnjem izdanju“Blic Online“ preporuka „top“ destinacija za nezaboravno letovanje u Srbiji.
Nemoj neko sad pogrešno da me shvati: Ja Srbiju volim, i znam masu predivnih stvari koje se u Srbiji mogu videti – šok je izazvala činjenica da se među top destinacijama našao i naš voljeni grad Zaječar, tačnije „Popova plaža“.

foto: preentscreen-blic.rs

foto: preentscreen-blic.rs

Elem, u tekstu se navodi da je „Popova plaža“ najuređeniji sportsko-rekreativni kompleks bla bla bla… Pale su mi na pamet samo dve mogućnosti: ili je ovo pisao neko ko Zaječaru nije prišao ni blizu, ili se preko noći dogodilo nešto neverovatno.

Naravno da nisam bila lenja: pokupila sam aparat i prošetala do plaže da vidim taj biser naše turističke ponude. Put plaže vodi najmodernija saobraćajnica…
Ma, koga ja lažem..

100615-popova-d-2 100615-popova-d-1
Put plaže vodi nas otrcana ulica krajnje depresivnog izgleda, a na ulazu u plažu dočeukje nas još „otrcanija“ tabla dobrodošlice daje pravu sliku o tome šta se sa Plažom događa: raspada se.

100615-popova-d-3 100615-popova-d-4 100615-popova-d-5

Nekada prelepa peščana plaža urasla je u travu, a od divnih suncobrana ostali su samo kolci koje niko, pravim čudom, još uvek nije odneo.
Toaleti su, naravno, potpuno van funkcije – kome još na šetalištu ovih srazmera treba toalet, zar ne?

100615-popova-d-6

Dečija igrališta pusta su, a većina igračaka ogrebana i oštećena, bez naznake da će biti skoro reparirane.

100615-popova-d-7

 

Behaton ploče sa šetališta počele su da nestaju – jedna po jedna, a i popularni „Most ljubavi“ je u poodmakloj fazi raspadanja.

100615-popova-d-8

Od nekada najlepše fontane na golf terenu ostalo je samo sećanje – suva je, a predivni paunovi i ostale ptice koje su se nekada šepurile golf terenom, izgledaju jadno i izgladnelo.

100615-popova-d-9

Nekada najlepše šetalište i mesto okupljanja kojim smo  se ponosili pretvorilo se u gradsko ruglo i jad…

100615-popova-d-10 100615-popova-d-11 100615-popova-d-12 100615-popova-d-13

Jadno stanje „Popove plaže“ ne sprečava lokalne turističke poslenike iz Turističke organizacije da je u brošurama grada predstavljaju slikama iz prošlosti i pozivaju goste na nezaboravan provod, niti se bilo ko od gradskih većnika zanosi idejom da nešto preduzme i vrati ovom šetalištu stari sjaj.

Ne možemo ništa bolje ni da očekujemo od „intelektualne elite“ koja hara ovim gradom, pustih umova… Kakva nas budućnost tek čeka možda najbolje svedoče ambicije mlađanog gradskog većnika i uzdanice putujućeg cirkusa „SNS“: čiji je životni cilj da nekada bude nečija tetovaža.

100615-popova-d-l

Zemljo, otvori se! Ostajte mi zdravo!

Dikie Lebedi

2 komentara

Dodaj komentar