fbpx
Društvo Izdvajamo Politika

Pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković obmanjivao Osnovni sud u Zaječaru

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara, početkom juna ali i sredinom jula izbegao je ročišta pred Osnovnim sudom u Zaječaru, pravdajući se da je bio na službenom putu, međutim nadležne službe u Gradskoj upravi Zaječar kažu da nemaju evidenciju o službenim putovanjima Stankovića.

Milan Stanković je u svojstvu okrivljenog, po privatnoj tužbi urednika portala Zaječar Online, bio pozvan na ročište 4. juna 2019. godine, ali se nije odazvao već je sudu poslao dopis da je tog dana na službenom putu. Sud je uvažio njegovo odsustvo i novo ročište zakazao za kraj avgusta.

U zvaničnom odgovoru iz Gradske uprave Zaječar koji je potpisao šef Odseka za zajedničke poslove navodi se da u evidenciji nema zavedenog putnog naloga za pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića za navedeni datum.

Sličnu stvar Stanković je ponovio i mesec dana kasnije, tačnije 12. jula, kada je po drugoj tužbi opet u svojstvu okrivljenog pozvan na ročište, s tim što je ovoga puta pomoćnik gradonačelnika naveo da će na službenom putu biti dva dana, tačnije 11. i 12. jula i zamolio sud da uvaži opravdane razloge za nepojavljivanje. Sud je i ovog puta uvažio dopis i odložio ročište.

U Gradskoj upravi ni za ovo Stankovićevo službeno putovanje nemaju evidenciju i putne naloge.

Da stvar bude još zanimljivija, Milan Stanković je uveče 11. jula pred mnogobrojnim svedocima, u svojstvu pomoćnika gradonačelnika Zaječara uručio medalje pobednicima manifestacije “City Games” na gradskom bazenu u Zaječaru. Sutradan, u petak 12. jula Stanković se nije pojavio na ročištu koje je bilo zakazano za 8,30h ujutru, ali ga je reporter portala Zaječar Online uočio nekoliko minuta pre tog termina kako parkira svoje vozilo na parkingu preko puta Gradske uprave i ulazi u gradsku kuću.

Pročitaj i ovu vest:

Manifestacija “City Games” koja je ove godine održana na gradskom bazenu u Zaječaru koštala je građane Zaječara 1,2 miliona dinara, finansirana je na predlog pomoćnika gradonačelnika Zaječara Milana Stankovića a prema dokumentaciji do koje je došao portal Zaječar Online, postoji sumnja da je prekršen Zakon prilikom finansiranja ove manifestacije, o čemu opširnije možete pročitati ovde!

Preko poverenika za informacije od javnog značaja naša redakcija dobila je dopis i od Odeljenja za finansije Gradske uprave Zaječar u kome se navodi da ta služba takođe nema dostavljene putne naloge od strane pomoćnika gradonačelnika Milana Stankovića za navedene datume.

Milan Stanković je pored funkcije pomoćnika gradonačelnika Zaječara i funkcioner Srpske napredne stranke, tačnije predsednik Gradskog odbora u Zaječaru.

4 komentara

  • e pa to su veliki boškovi puleni!!svaka cast!! imas vrhunske saradnike od pravobranilaca,nacelnika pa do…pa do one stvari..svala cast majstore!!zakopaćeš ovaj grad ludaku..

  • znas sta su “tamo neki advokatčići i doktorčići” za ove tvoje “naučnike” boško ničiću!!!!akademici!!! koje si ti belosvetsko djubre!!!e pa eto ti tvoji..i bane videnvić,i cica lukić i sasa matijević i brus li-milan stanković a biće ih jos..spisak je dugačak..uskoro ce izaci..BAGRO!!!

  • Ode Zaječar do vraga sa ovakvim rukovodstvom,ali ako birali ih samo ne znam koji su to birači,možda su doleteli vanzemaljci

Dodaj komentar