fbpx
Društvo

Polomljene kante i skinute betonske ploče sa izletišta u Zaječaru

FOTO: timokodrzavanje.rs

Na pešačkoj stazi koja vodi do spomenika „Vešala“, u Park šumi „Kraljevica“ u Zaječaru, nepoznati počinioci skinuli su betonske kocke. Takođe, na zaječarskom izletištu „Vanjin Jaz“ polomljena je kanta za smeće.

FOTO: timokodrzavanje.rs

Osim kaldrme, koja vodi do spomenika „Vešala“ u Zaječaru, čiji je izgled narušen, skinuti su i fenjeri sa kandelabera, pa je taj deo u potpunom mraku. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ kažu da je ovakav vid vandalizma sve učestaliji.

FOTO: timokodrzavanje.rs

„Svedoci smo da je u poslednje vreme sve učestalija krađa kaldrme koja vodi ka spomeniku „Vešala“ i to je na žalost ružna slika koja se ovih dana šalje. Ovo nije jedini prizor koji nije ni malo lep. Na izletištu „Vanjin Jaz“ polomljena je kanta za smeće koja je nedavno postavljena. Smeće je često razbacano svuda po izletištu, uprkos ostalim kantama za smeće koje su tamo postavljene, kao i velikog kontejnera koji se nalazi kod samog ulaza na izletište. Takođe, polomljene kante zatekli smo i na „Sunčanoj stazi. Mi ćemo sanirati posledice vandalizma koliko god smo u mogućnosti u narednom periodu, ali se time ništa ne rešava ako se svest kod pojedinica o čuvanju javne imovine, ne poveća na viši nivo“, rekao je Ivan Ristić, iz JKP „Timok održavanje”.

Iz ovog javnog preduzeća još jednom apeluju na građane da ne uništavaju javnu svojinu koja je svima od koristi i da smeće ne ostavljaju tamo gde mu nije mesto.

Izvor: timokodrzavanje.rs

FOTO: timokodrzavanje.rs

1 komentar

  • Svakodnevno sam na Kraljevici od 6-9.00 sati,maršruta-Dobro dosli-
    plato pre vešala,-sunčana staza -fakultet,-spomenik Ljuba Didic, te na ovoj trasi nema polomljenih korpi za sveće niti drugih oštećenja.
    Ne idem na tom delu vešala, o tome nemogu da komentarišem
    Na terasi kojom ja idem nema oštećenja, korpi,klupa i sprava za vežbanje
    Znači išao sam i po lošem vremenu ,i to je istina.

Dodaj komentar